Naptár

szeptember 2021
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Tőzsdézz online

Plus500

Ajánló

Keresés


Utolsó kommentek

  • Perillustris: @Leon Trout: Természetesen nem az egyének felelősségéről beszélünk, hiszen csak éltek a lehetőségg... (2010.06.06. 16:16) Túró Rudolfok
  • SimiTomi: @Perillustris: Nem, azt semmiképpen sem mondanám, hogy támogatni kell őket, de speciel erről most ... (2010.06.06. 15:07) Túró Rudolfok
  • Perillustris: @Leon Trout: Nem kell támogatni a devizahiteleseket, de vissza kéne venni valahogyan a forinthitel... (2010.06.06. 13:24) Túró Rudolfok
  • wip: @fittipaldi a Bajnait ne b..-asd, Ő hozta helyre az országot 1/egy/ év alatt!Igaza van a posztírón... (2010.06.06. 09:43) Túró Rudolfok
  • SimiTomi: Eddig nem nagyon tudtam sajnálni a devizahiteleseket, mert hát tisztában voltak vele, hogy mit is ... (2010.06.06. 09:43) Túró Rudolfok
  • wip: Akadhat még egy olyan lehetőség, hogy zavarjuk el a pártapparátusokat a francba,vegyük a kezünkbe ... (2010.06.06. 09:29) Túró Rudolfok
  • Joszip Viszarionovics Sztalin: @wiener: vízerőművek, szélerőművek és jelenleg még elenyészőbb arányban, de a magyar állapotokhoz ... (2010.06.06. 09:08) Túró Rudolfok
  • winghealer: OFF A poszt mondanivalóját nem érinti de a Godot-ra várva ("mint Godot-ra a regényszereplők") az ... (2010.06.06. 09:00) Túró Rudolfok
  • Utolsó 20

Fogadjunk?

Egy maradás margójára

2011.02.02. 11:13 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: nyugdíj

Miután egyike lettem annak a piszkos százezernek, aki nem hisz a szenátorasszonynak, utólag érdemes átgondolni az eredmények láttán a döntést.

A hazai korfát ismerem, annak alulról jövő progresszív etnikai összetételét is :) A minimálbéres vállalkozók országában a nem-multi vagy közszférában dolgozó körtől sem várható nagy befizetés.

A sok közsszolga meg hát... jöhet a Fidesz tahó dózerpolitikája és nyírja söralátétre azt a szarkupacot, amit ma közigazgatásnak hívunk: kiesik egy csomó here, vele együtt a fizetett bruttó és annak járulékai. Röhej bazmeg, hogy egy csomó ismerősöm jövőre megy (menne) nyugdíjba negyvenen innen, mert elérte a szolgálati időt úgy hogy semmihez nem értve elment katonának vagy hasonló járőrnek (katonaként meg baszta a rezet a ciprusi tengerparton vagy "védte a hazát" olyan helyeken, amelyről földrajzórán is mint csemege beszélnek). De lesz nekik magasabb nyugdíjuk, mint az átlagkereset és unalmukban vagy alkoholisták lesznek vagy természetesen elmennek privátba dolgozni, ahogy eddig is tették. Közteherviselés mi?

Ma reggel fél tíz, svéd család a villamoson (svéd ugye nem az a svéd, csak ne szaloncigányozzunk, mert van akiket bánt a dolog), apuka a maga kb 140 kilójával és 3 gyerek. Budapest, iskolaidő. Kölkök nyilván nincsenek iskolában, készülnek az életre, hogy majd eltartsanak a befizetett járulékaikból kb 5-6 millió embert úgy 10-20 év múlva. Rágják a szotyit, tele van köpködve a villamos, apuka büszkén virít a vaskos fukszokban, nyilván évvégi bónuszból vette őket. A társadalmi felelősségvállalás és fenntartható fejlődés jövőképével köpködik szanaszét a héjakat.

A jövőkép és azokból egy metszet, akik majd abba a szerepbe kerülnek, hogy befizetéseikkel eltartsák az időseket. No persze.

Hazaérek, egy óra után valaki veszettül nyomja a kapucsengőt. Felveszem, nem szól bele. Ezt még eljátssza vagy ötször, kimegyek, megnézem ki ez az állat. A postás-rendőr-vasutasból az első állatfaj, táviratot hozott a házba valakinek, de a kapucsengő használata csak félig sikerült, odaáig eljutott hogy beüsse a csengetőkódot, de hogy beleszóljon, az már kimaradt. Lett is belőle postás. Nyomkodja a kódokat, mint alkesz a cseresznyés gépet, hív mindenkit, hátha beesik a jackpot és szó nélkül beengedik. Kérdésemre fel van háborodva, hogy nem engedtem be szó nélkül és hogy merem megkérdezni, hogy ki is ő és minek nyomja olyan veszettül a csengőt miközben néma a kérdésekre.

Fel van háborodva, mert ő is az az öntudatos faszkalap, aki tudja a frankót, neki jogai vannak és mi az hogy neki nem jár valami (momentán a szó és kérdés nélküli bejutás). Mi az hogy zokon veszi valaki a folyamatos csengetést. Az ilyen hozzáállással tele van a faszom, ez is csak követel, de nem kér. Nem annyit követel, amennyi járna neki, hanem -jó heréhez illően- amit gondol hogy járna neki.

 

Ahogy a teljes eltartandó heretársadalom. Mindenki tücsök akar lenni, majd a hangyák összehordják azt, amit 20-30-40 év idézőjeles aktív munkavégzése és tanulása nem tett meg adott személy esetén. Majd lehet megint sírni, hogy az ember megint a körülmények áldozata, ahogy amiért nem tanult, amiért nem képezte magát, amiért elég volt, hogy a röhejfizetéséből a felét a kocsmába hagyja első nap és csak úgy szarjon bele a jövőjébe azzal a jelszóval, hogy majd megoldódik, mert nekem JÁR.

 

Hát nem. Van százezer hangya, akinek tele lett a fasza az egésszel és azt mondta, úgy hegedűljön mindegy tücsök, hogy időben kitegye a kalapját, nehogy az legyen, hogy hiába járna valami, de nem jut.

Te jó Isten...

2011.01.23. 19:24 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: kdnp nagy marquez kálmán dr.

A legtöbb ember, ha meghallja azt, hogy KDNP, legyint.

A felsőoktatást hagyjuk ugye, amilyen minőséget állít elő, ez igaz a doktori címek megszerzésére is.

Hogy kiből lehet manapság parlamenti képviselő, az szintén nem ér többet egy legyintés szintjénél.

 

E három tényezőt tegyük egybe és készítsünk egy relációhalmazt velük azzal a helyzettel mikor a hülye akar okoskodni (finomabb értelemben a műveletlen műveltnek látszani).

 

És máris megszületik az új EPIC mű, főszerepben a KDNP-s képviselővel, aki büszkén viseli a Dr. titulust.

Romhányit, a rímhányót idézve, kígyónak lábsó, madaraknak fogsor... ugyanitt jutányos áron vennék Gabriella Marquez könyveket, mert az én műveltségem is hiányos.

Lehet, hogy hazánk eme politikus gyöngyszeme közben a nyugdíjügyek vasasszonyáról álmodozott és keveredtek azok a fránya nevek (nemek nem)

 

Söralátét wazze

2011.01.21. 00:11 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: támop közigazgatás tamás hőbörgések könyve fellegi

Nem volt elég, hogy az adóbevallásra találták ki ezt a söralátét jelzőt, (amely majd akkor lesz, ha megvalósul a +1 millió munkahely), mostmár Mr. Fellegi is elkezdte ezt mondogatni, mintha ez annyira fontos lenne.

Egyszerűbb intézményrendszer, gyorsabb pénzhez jutás, kevesebb adminisztráció

Imigyen szóla Fellegi bácsi az Új Széchenyi Terv-et illetően, amelyre csak annyit szeretnék mondani, hogy cöcö kéremalássan. Csak tesség elolvasni az alábbi friss élményemet, kell a faszomnak söralátét méretű pályázati anyag, inkább múködjön az, aminek működnie kellene.

Nem milliárdokról beszélünk, hanem összesen négyhavi minimálbér összegével megegyező támogatással. Ezek nem milliárdok, hanem jó eséllyel egy szokott kormányülés uzsiját/üccijét (beleértve Petike kakaóját is) sem fedezik. Nekem viszont pályáznom kellett rá, de túléltük az adminisztrációs lépéseket, és nyertem.

Minden adott volt: pénz (TÁMOP forrás), pályázat, pályázó, doksik.

 

Először december végén (két ünnep között) mentem volna be leadni a kért papírokat, természetesen Mancika (illetékes elvtársnő) nem volt elérhető: telefon egész nap mellétéve, emailre nem válaszol (mehetek-e?). Az emailt az ügyvédem írta, mivel sejtette, hogy az elektronikus cégbejegyzés gondokat fog okozni azokban a jól barázdált szürke agysejtekben.

No neki sem válaszoltak.

Másnap bementem, ahol csak Mancika2 volt bent, mivel Mancika már nem dolgozott, ő -minő meglepetés- semmit nem tudott elintézni, pedig egy szobában ülnek, és ugyanazt csinálják. Hogy mi bonyolult volt abban, hogy a 3-4 papírt átvegyen a szerződéskötéshez, nem tudom. Telefonos segítséget is kértünk Mancikától, de jobb lett volna az Ezo.tv jósait hívni, ott talán több segítséget kaptunk volna. Kettőből semmi.

 

Maradt a január, így Mancika első munkanapján újra becsattogtam, a kért papírokkal. Mancika átvette, majd közölte, hogy ő itt volt aznap is az irodában amikor hívtuk, elérhető volt, emailt nem kapott. Plafon nem szakadt, jól megépített szocialista épületben van a hivatal. Nosza telefon az ügyvédnek, lécci küldd el újra a levelet, ugyanarra a címre, 3 perc múlva landol is a levél Mancika fiókjában. Jéé mégis ideér, biztos két ünnep között nem jöttek be az emailek...

Papír átvesz, aláírok mindent, pecsét, anyámkínja, büntetőjogi felelősségem hegyekben mindenre odaírva, nagy sóhaj végre leadtunk mindent,átnézve-kipipálva a lista, lehetne szerződést kötni. Ekkor átküldenek Mancika3-hoz két szobával odébb, aki intézi a TÁMOP-os szerződéseket (elméletileg már csak nyomtatnia kéne ugye). Na ő elhajtott  a rák véreres faszára, mondván nem ér rá, mivel sürgős határidős munkája van.

Ekkor belegondoltam abba, hogy megtehetné-e ezt egy piaci alapon működő cégénél? Vagy egyáltalán egy olyan szemléletmóddal dolgozó munkahelyen ahol ÜGYFÉL-lel dolgoznak. Mert neki ez a munkája. Hát nem.

De ez HIVATAL és ezek közalkalmazottak!

Mindez történt január 4.-én.

Azóta is készítik elő. Kétszer érdeklődtem, ugyanaz a semmi válasz: folyamatban van, majd értesítenek. Nem folyósításról beszélünk, hanem csak "majd" értesítenek arról, hogy bemehetek szerződést kötni, amelyet december 28.-a óta próbálok.

Az Új Széchenyi Tervet bemutatva azt mondta: a korábbi 180 helyett akár 30-40 nap alatt pénzhez juthatnak majd a pályázók.

Lassan egy hónapja várok arra, hogy jóváhagyott pályázat esetén a kért dokumentumok leadása után eljussunk oda, hogy szerződést kössünk. Nem milliókról beszélünk, nem milliárdokról, hanem 4 havi minimálbérről. És nem ezrek várnak pályázati szerződésre, azt is tudom.

Ugyan már Fellegi úr, ha ez ilyen miniben nem működik 2011 januárjában a magyar közigazgatás keretében működő hivatalban, ahol erre fizetett apparát van, ki fogja elhinni azt, hogy ennek van realitásalapja?

Tessék kicsiben kezdeni, az apró dolgokat megoldani, hogy ne égjen a pofám, hogy hülyének néznek, mikor negyedjére megyek be feleslegesen, hogy ne nézzen szarba/tolvajnak az ügyintéző (lásd határidős munka vagy amikor kiküld az irodából, mikor kimegy fénymásolni, mert nehogy ellopjak valamit a szobából) és ne csináljanak bolondot a pályázókból.

Az Ön szájából meg segget, mert ugye ezek a csinovnyikok az ön "hadseregének" a beosztottjai.

 

Normális?

2011.01.13. 20:19 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: hirdetés korrupció közigazgatás gyarlóságok könyve

Mai Expressz hirdetés.

Az újság szerint Normál hirdetés. Normál állást szeretne valaki, normál jutalmazással :) Biztos a közigálláson nem talált megfelelőt, vagy ahová nem kell protekció.

De valahol azért szánalmas hogy valaki már így ad fel hirdetést, non plus ultra lenne, ha lenne rá kapás is (ha ez nem provokáció vagy nem vicc), vagy ha mindez szó nélkül maradna.

Zala és Fejér sok aktatologatója meg retteghet.

Na itt tart az ország... Noormális? :)

 

 

Tövig nyomva

2010.11.25. 17:20 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: fidesz nyugdíj szittyanikum szakszervezetek hőbörgések könyve nyugdíjpénztár schmidt pál

Lehetne mondani, hogy ezt beszoptuk, de ez már nem az orális szakasz, hanem már az a kifejlet, amikor még annyira nem mindegy, hogy a fasz melyik oldalán áll az ember.

Jelen esetben 3 millió: ekkora tömegű gangbang-re a világon nem volt példa, ehhez képest a venezuelai minidiktátor privát órákat vehetne a felcsúti Napóleontól, hogy is basszunk szét valamit amihez nem értünk, ellenben valamennyire működik. A narancsvidéken most a teljes vezérkar betolta amit be tud az aktív lakosság hátsójába egy szokott cinikus mosollyal az arcán: a választás a tiéd.

Hát hasonlókat. Matolcsynak, szenátor Selmeczynek, Szíjjártónak és a többi tehetségtelen, elfuserált szpáhigazdaságot éltető majomnak ugyanezt kívánom: egy négyszemélyes cellában 3 kancigány vegye körbe este és mondja nekik, hogy válassz, te ma apuci vagy anyuci leszel. Ha apuci, akkor apuci seggbedugja anyucit.

Már amikor megjelent a mindenki szenátorasszonyaként elhíresült szőke ciklonunk, aki ezúttal is szakemberként adja elő magát lehetett látni hogy baj van. Egy ismerősöm kérdésére csak annyit tudtam mondani hogy ha eddig kiflit lopott, akkor mostantól jövőt fog.

Sikerült neki.

Hazabaszták a magánt és az önkéntest is egyszerre. Nem baj maradhatsz, de akkor már vazelinnel gyere. Nektek mindegy bazze, tuti megkeresitek majd megint szenátorként a mellékest, remélem egészségpénztáratok nincs, és gyógyszerre fogjátok költeni.

De mégis hol is tartunk ma? Nyilatkozzon az ember hogy maradni akar: de egy szó sincs arról hogy miféleképp és milyen doksira, stb. Van rá 2 hónapod és ha túlélted a karácsonyi semmittevést, onnantól majd januárban intézkedhetsz, ha maradni akarsz.

Ha maradok, buktam minimum 24%-ot. De leszarom: nem lesz még egy olyan kormány aki privát javakat államosít, mert ugye bizonyos értelemben ezek a pénztárak a tagok által működtetett szervezetek, nem bankok, de végülis mindegy: ez egy emberek által végrehajtott befektetés, ami a saját, és nem más jövőját hivatott biztosítani. Nem 3 millió nyugdíjasét és nem még egy millió rokkantnyugdíjasét, amelyen a világ röhög: itt évente kellene Csernobilnak történnie, hogy ennyi alkalmatlan ember éljen itt. Persze itt felülvizsgálat, retorzió nincs, itt bazmeg marad minden a régiben, tudomásul vesszük, hogy viszünk továbbra is magunkkal ennyi potyautast -fügegtlenül attól hogy jogos vagy nem jogos a járadéka.

Igaz sehol máshol nincs új a nap alatt, pedig ütjük a fél évet lassan. Terv, elképzelés szinten sem. Nemzeti egyeztetés muhaha, egy nagy lófaszt! Semmi reform, semmi változás, a legnagyobb haverokat/cehhet állókat kineveztük miniszterré vagy valamelyik állami cég vezetőjévé, jutalmul a 8 évért. Közben minden maradt a régiben: az eddig is szarul működő szervezetek ugyanolyan fos rendszerben működnek, mint eddig: ja majd lesz akcióterv, meg hatástanulmány, csak van még a pártvezetésben olyan, ahol akadnak frissen diplomázott gyakornokgyerekek, akiknek kell még hely valahol, de igazából fingunk nincs mit is kéne tenni. Sehol egy szakértő, ellenben a volt Echo-s/Hír TV-s ölebek elleptek mindent: csak épp eredmény és produktum nincs. 1-ről sikerült az 1-re lépni.

Rohad a BKV, a MÁV, a kórházak, a közlekedés, az államigazgatás teljes struktúrája, minden ahogy eddig. Jó ideje elhatároztam, hogy mindent ki fogok belőletek húzni, amit lehet, így "élmény" volt megnézni hogy is működik egy munkanélküliekkel foglalkozó hivatal. Tömören csak annyi, hogy 2 hónap alatt elvesztették az aktámat (nem került irattárba) és emellett "A" szobában lakó Mancika nem fogadta el a "B" szobában lakó Gizike fénymásolását a papírjaimról, mondván azt lehet hamisítani. Mindemellett kizavart a faszba a szobából miközben fénymásolt, gondolom nehogy ellopjam a fikuszát vagy milyét. Közigazgatás 2010: a Polgári Faszom nevű A0-s plakáttal a falon.

Igazából nem is akar az ember ezek után még annyira sem adót fizetni, mint eddig. Minek? Majd jön megint Csiribá aki kitilál valami eszement ötletet, amit majd Szíjjártó indokol és megint buktál megint mindent évekre? Inkább maradjon az ember minimálbéren bejelentve, a többit okosba és majd abból megint lehet okoskodni mint eddig. Mi a fasznak valljon be az ember töbebt, ha eltűnik állambácsinál a pénz?

Mert ugye azt senki sem hiszi komolyan, hogy 2 hónapon belül ekészül majd ott egy egyéni nyilvántartási rendszer? Főleg, mikor jön a Karácsony. Vagy hogy képes legyen lekezelni mondjuk 3 millió embert szépen analitikus bontásban, úgy európai módon. A pénztáraknak is évek voltak egy hasonlót kiépíteni kisebb létszámra, pedig ott nem is kakaóbiztos PC-kre költik az IT beruházások nagy részét. Vagy ha el is készül, ki fogja addig kitesztelni? Vagy csak gyors kérédés: tessék megmutatni azt a költségvetési sort, amelyben az erre fordítandó összeg ott szerepel (nyilván ugye ez már futó projekt)

 

De hol vagy Palikám? Te, mindenkinek az apja és elnöke most? Itt sincs semmi komment, vagy sokkot kaptál a kis 25 éves hülyepicsa főosztályvezetőd helyesírási hibáitól? Semmi vélemény erről, mint demokrácia? Csak tetszett már ilyet látni, ha máshol nem, valamelyik követségen az elmúlt 30 évben, ahol tetszett pihengetni, mint fontos ember. Ott is így mennek a dolgok? Ott nem köpnék szemen a köztársasági elnököt, ha ezt szó nélkül hagynák? Vagy neked is olyan választásod van mint nekünk, csak a tiédet elnöki adónak hívják, amit ugyanúgy havonta benyújt a pórázt fogó kéz, amelyet csak nyalogatni lehet? Hogy lesz ebből minden magyar köztársasági elnöke?

 

De hol vannak a szakszervezetek? Franciaországban egy bolhafasznyi változásért is csihipuhi megy, idehaza a bakterok eddig ipari mértékben nyomták a sztrájkokat, mindenféle igényekért. Itt nincs most ilyen igény vagy senkit sem érdekel? Jól lakott szakszervezeti napközis vezetőként most mindenki elégedett? A jövőjével senki nem akar foglalkozni vagy legalább a szabad döntés lehetőségével?

Múltkor már morogtam amiatt, hogy forex-eztek a fiúk, hiába no, vissza kellett fizetni az elmúlt 8 év felhalmozott adósságát. De ennyire nincs igényesség, hogy tényleg szerkezetileg gatyába rántsuk magunkat ekkora lehetőség esetén, helyette marad a kicsinyes és piti -semjénesen álszent- faszverés és maszatolás, hogy majd levágjuk a tejet adó teheneket, addigra hátha Matolcsy bácsi is elolvas egy makroökonómia tankönyvet, ami már nem a szocializmusban íródott és nem két szakállas bácsi tekint le a címoldalán az olvasóra egy kopasz-bajszos fószerrel együtt.

 

Addig meg marad a hozzá nem értés. Nyilván kurva jó irányba megyünk, mutatja minden: a forint állandó gyengélkedése, a BUX, az ember meg bólogasson hozzá, hogy igen, ti megtartjátok a szavatokat: népképviselet, meg megőrzitek a nyugdíjakat (faszért kell emelni ha ennyire nincs rá pénz?), de közben lehet menni akár 40 évesen is katonának, aki Cipruson keccselt mondjuk jó pénzért a lófaszt őrizve. Kérjétek meg a Gillette-et, hogy fejlesszen ki nektek egy új borotvát, amely a tükör előtt percenként szembeköp és Karácsonyra osszátok ki a teljes kormánynak és vazallusi körnek.

Szezonkeringő

2010.08.13. 15:29 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: média tv sport hőbörgések könyve

A szokásos hazai szarkavarás újra elindult a fociközvetítések körül.

Az hogy a bohócliga egy nagy bundabolt, azt eddig lehetett sejteni, de most hátha végleg borul a bili.

Ehhez az egész simlizéshez méltó módon felzárkózott az európai bajnokságok közvetítése is már egy ideje, de -gondolom nem vagyok vele egyedül- tele van a hócipőm azzal, hogy évről évre mindig más vagy sosem hallott kamuadók kerülnek előtérbe e kapcsán.

Nem aza baj, hogy egy adó így akar ismertséget (meg nézőközönséget) szerezni. Hanem ebbe a büdös nagy keringőbe amikor egy adott bajnokság átkerül a TV666-ra vagy a MikifingSport TV-ra, onnantól keresgélje az ember hogy vajon kinek is van olyan adója: melyik szolgáltatónak.

Igazi átbaszás ez, mikor nagyjából 1-2 csatorna miatt fizetsz elő egy adott csomagra egy adott szolgáltatónál, és hopp egy év múlva már az adott bajnokság vagy sport már nincs is a kínálatban.

Emlékszik még valaki a TV6-ra? Nézi azt valaki amióta nincs BL? Vagy a most aktuális ESPN történet az NFL miatt?

 

Persze te nem tudsz kilépni csak úgy a szerződésből, mondván hogy basszátok meg, nem adjátok a Premier Ligát, más meg nem érdekel: emiatt fizettem elő. A szolgáltató meg megteheti: ez nem Európa, német ismerőseim csak a fejüket csóválják milyen Vadkelet folyik itthon, ott el nem képzelhető ez a hazai szokásos 3 csatorna ki és 3 ismeretlen szar be variálás.

Azt meg tényleg komolyan el is hiszi akár a GVH is, hogy ha egy értelmes magyar csatorna helyett betesznek egy török/görög/kínai/román csatornát, akkor minden fasza?

Elég nagy faszkorbácsolás volt már ez a színes karika a számokkal a képernyőn anno az ORTT-től. Vicc, hogy egy Alkonyattól Pirkadatig lemehet 12-essel egy fosadék meg megy 18-assal, mert villantottak egy csöcsöt benne.

De ha már van egy nemzeti médiadominánk Szalai úrnő képében, igazán a tökükre léphetne a latexcsizmában e terület gazdáinak, szétcsapva a korbácsot köztük, hogy vége van a kamucsatornák egyéves alapításának, vagy terjesszétek az igéjét széles közegben vagy ne közvetíthessetek (nagyobb) országos igényre számot tartó sportokat.

Ameddig pedig marad ez a bizottságis petting az új házilakájok között, kersehetem, ki adja majd a Premier Ligát, a La Ligát, a Serie A-t és az Európa Ligát.

 

Ha pedig végzek, akkor meghívom egy sörre azon ismerőseimet, akik látták már mondjuk TV-ben a Sport M-et és társait.

Levél a távolból

2010.06.25. 01:15 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: orbán schmidt pál

Kedves barátaim,

 

Először is üdvözlet a napsütötte Bulgáriából, remélem odahaza minden rendben van, itt süt a nap és árvíz sincs, csak rakija, igaz az nem olyan finom mint a mi kisüstink, ráadásul nem is lehet itt legálisan főzni (azt hiszem).

 Mi bezzeg megcsináltuk.

 

 

 

Most hogy túl vagyunk a kezdeteken és az első hónapon, javaslom lépjünk tovább. Remélem kellő tisztelettel fogadtátok Ildikóék jelöltjét és az egekig magasztaltátok. Tudjátok, az ellenfélre mért vereséget megelőző dicséret, közvetve a mi dícséretünk. De idézhetném azt a dakota közmondást is, hogy ne fitymáld az irokéz lovát, mert elsül a csatabárdja. Ahogy beszéltük ezt nemrég ’Csúton, ideje előjönni a farbával, szépen, okosan, taktikusan, hogy az is megértse, aki a Csintalant hívogatja a műsorában.

Apropó Sanyi, szóljatok neki, hogy kelleni fog egy kis összeállítás Paliról, mint snájdig és közkedvelt emberről, mellette kell valaki aki felkészül a Kálmán Olga felé is. A lojalitás és diplomata a kulcsszó, valamint a kapcsolatrendszer.

Tehát ideje bejelenteni a jelöltünket, mindenki Pali bátyját. Én rá gondoltam, bár nem tudom kinek volt ez nem világos, illetve a vezetői értekezleteken nem volt ellenvetésetek.  Jó, nem egy Barrosso vagy Rasmussen, de melyik EU-s ország mondhatja el magáról, hogy olimpiai bajnok a köztársasági elnöke. Ha lehet a kommunikációsok találjanak ki valami frappáns új elnevezést is; még díjazom is a történteket: egy üveg saját szilva a legjobb ötletért. Legyen benne valami hasonló mint amikor még a Demszkyvel harcolt: ő mindenki jelöltje, nem hozzánk tartozik.

 El ne felejtse bejelenteni hogy nem lesz a párt tagja amíg ő köztársasági elnök!

 Szóval valami frappáns kellene, olyan igazi Mátyás királyos, a nép nagy kedvence, mindenki Palija. Valami emberek embere, ha visszaemlékszem a római jogra, akkor ott a plebejus körül keresgélnék valamit, de hát leparasztozni mégse lehet senkit mostanság, még csámcsogna az ellenzék. Szóval olyan kell, ami távol teszi őt tőlünk, mint egy független apa. Ne feletsétek ki a NOB-ot, a MOB-ot, az EP-t meg mindent, ami jól hangozhat: a nevek elegek, semmi eredmény vagy bármi más nem kell: úgyse értenék vagy csak félreértenék. Az sem lenne baj, ha kicsit a számokkal játszanánk, ha már a Lajos balszerencsés elszólása óta úgy látszik a többség érzékeny a számokra: kétharmadunk van, legyenek benne harmadok. Igen harmadok ez jó: minél több annál jobb. Akár négyharmad is.

 Ne felejtsük el a határon túliakat sem! Azt hiszem a negyedik harmad lehetnének ők. Mit gondoltok?

 Gondolkoztam itt a tengerparton azon, mit kezdjünk majd a Pali múltjával. Szerencsére  nem ígértünk semmi kézzelfoghatót: se közvetlen köztársasági elnökválasztást (még mit nem), se a volt rendszer ügynöki és káderrendszerének az egyszeri és mindenkori tisztázását/lezárását. Azt hiszem semmit se csináljunk ezzel: hagyjuk a francba, ahogy eddig is. Be a szőnyeg alá. Ha cinikus lennék, azt is mondhatnám, hogy így jobban elfogadható a teljes lakosság „embere” mert a régi komcsikhoz is szól a történet: persze ez csak vicc, ne is foglalkozzatok vele és nehogy a Petike ilyeneket mondjon a Reggelben vagy az Estében! Koncentráljunk a sportra, abban jók vagyunk meg szeretjük is. Az olimpia idehaza mindig nagy varázs, majd szépen arra felépítünk mindent a következő két évben: már látom a lelki szemeim előtt ahogy a köztársasági elnök úr ott van Londonban és segíti a magyar sportolókat!

 De visszatérve a feladatokra, remélem minden halad ahogy megbeszéltük. Ha visszaérek tartunk egy megbeszélést, hogy mi legyen ezzel a Simor üggyel. A két milliós plafont a jelek szerint jól fogadták, ahogy mondtátok a telefonban szépen mennek a személycserék is, jól áll az Ász, az ÁB, a KSH, az ÁK és a többi ügy is. No nem hiába győztetek meg arról hogy kell 42 államtitkár, csak el ne bízzák magukat! A médiatörvényről még beszélnünk kell, a blogos meg a facebook-os részt nem nagyon értem, de hát én ilyen vagyok, tudjátok. Tényleg nekem van blogom mint a Gyurcsánynak, vagy csak a Facebookon vagyok jelen?

 Visszatérve az Országgyűlésre, ha Pali már nem lesz akkor kell oda is valaki. Lacit javaslom. Most hogy már nem egy oroszlánnak tűnik, egész joviális lett, és megérdemli ezt a közhivatalt na. Sokat tett értünk, remélem egyetértetek velem: meg ne felejtsétek az ellenzékiek fölé egy karakán emberke kell és ismerjük a Lacit.

 Nemsokára otthon vagyok, és a VB döntő előtt még sok mindent el kell intézni. Ahogy hallom az, hogy a képviselők nyújtanak be törvényeket és a minisztereink nincsenek ott, adott egy sakkot a többieknek. Nagyon helyes, csak rágódjanak. El tudom képzelni pl. a Shiffert ahogy berzenkedik. A taktika marad, bevált.

 Lassan befejezem, mert vacsora és a sopszka frissen, a rakija meg hidegen jó. A maradék pár nap ha valami fontos dolog történik, hívjatok, írjatok. Lajosnak üzenem, hogy a kért pia megvan, majd visszük haza.

 

Baráti üdvözlettel,

 Viktor

 

u.i: mondjátok meg Petike beszédtanárának, hogy sokat gyakorolják a lojális, diplomata és úriember szavakat meg az e témakörhöz tartozó többi szövegkörnyezetet. Nem szeretnék a napokban valami újabb bakiról hallani.

 

A csontbrigád

2010.06.06. 22:34 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: fidesz

A csontvázbizottság letette jelentését:

Wazze ezek a csontvázakat is ellopták. Egy tésztaszűrő maradt a szekrényben összesen.

Megállapíthatjuk, hogy sok apró lyuk van, de ezeket nem hozzuk nyilvánosságra.

 

A dokumentumot iktatjuk és 50 évre titkosítjuk. Innentől a király meztelen (na nem az a király). További nyomozásra az ügyet átadjuk Keller László alteregójának, utódjának, a CSI Budapest helyszínelőnek, Papcsák ügynöknek, aki 8 évre visszamenőleg keresi a csontvázakat.

Amíg nem tudjuk, mit akarunk, addig csereberélünk a vállalatok élén a szokott módon, meg összehozunk egy Toldi filmet a kedvenc producerünknek.

Túró Rudolfok

2010.06.05. 13:39 | Böff | 146 komment

Címkék: fidesz kósa hőbörgések könyve szíjjártó

Azt hiszem számos devizahiteles gondolja most azt a Szíjjártó-Kósa-stb megmondóemberekre, hogy nyalják meg a bal heréjüket.

Nyilván van az a fizetés, amikor az ember leszarja, hogy épp valami hülyeséget mondva mekkorát zuhan a forint és röhögve kifizeti a havi törlesztőt a devizahitelének. Csak a többség nem ilyen. Még azok sem, akik megvették a Fidesz kormány alatt a harmadik-negyedik lakásukat a kamatkedvezmények miatt, mert akkor ugye az volt a trendi, hogy a Monopoly-ra Magyar! jelszóval kiadott kérót mindenkinek (mindegy kinek) mozgalomban állambácsi nyakra főre adta ki a támogatásokat.

Most meg szopunk. Mindenki. Az állam is, meg az adós is.

Nyilván ezt is lehet fokozni. A bakelitlemez beakadt, lehet hogy Kósa még mindig részeg a választási éjszaka óta, az elbaszott Harry Potter klón meg csak hebeg habog amikor nyilatkozni kell, szereptévesztésben van  kis drága azzal, hogy vezérhangja lett a vezérnek, ezáltal kiemelve abból az eddig már megszokott és majmok által is -évek alatt- megtanulható szerepből, mikor csak nagyokat kell mondani, mi a fika, tegyük azt határozottan és keményen. A lényeg hogy legyen benne a majd mi, meg ti gecik ezt is elcsaljátok.

Csak egy baj van. Amíg a beakadt lemez forog és a fiúk nem ébrednek fel arra, hogy hűbazze, most már nem elég a gondosan betanult kommunikációs formák (lásd tagolt szónoklatok, folyamatos szemkontaktus keresése a sajtóval, stb), hanem nekünk kell cselekedni, addig mindenki vár, mint Godot-ra a regényszereplők.

A váróterem meg ideges, ugyan mit is akartok. Eddig nem derült ki, összesen egy egyiptomi ásatási expedíciót szerveztetek meg nagy dirrdurral a Pénzügyminisztérium és társai köreibe, hogy majd most csontvázakat fogtok keresni. Igaz erről Misibának kellett volna tudnia, mint a felelős bizottság elnöke, ha már felvette a lét érte, biztos foglalkozott vele, ha más nem sok százezerért elböffenthette magát havonta egszer, hogy én ezt nem hiszem (ugyanúgy mint az öreg székely a Csillagok Háborúját nézve).

Szóval jött Lajosunk és a várakozó népnek beböfögte a görögöket meg a csődöt. Lebegteti, mint Vona a turáni átkot vagy mint Lendvai az MSZP egységét. A piac meg dobott egy hátast: bazze ha egy politikus csődről beszél, akkor tuti tud már valamit, a semmiért nem szoktak ilyenről beszélni. És ezt még lehetett tromfolni: Petike a harmadikbéből csodálkozó boci szemekkel nézett a kamerába és a szokott nyegleséggel/lenéző hangnemmel közölte, hogy nem is tudta hogy iylen hatással vannak a piacokra.

Kis barátom, te hogy a faszba szereztél a Közgázon diplomát? Nem ég a pofádról a bőr, hogy közgazdászként elemi közöd sincs ahhoz, amire olyan büszkén teszel fel a magadról írt CV-ben? Add vissza a diplomádat: bocs nem vagyok rá méltó kitétellel.

Nyilatkoztok, hadováltok és vártok a Csontbrigádra, hogy majd előhúz valamit, amire a szart lehet kenni és amiatt majd nem kell betartani semmit.

Közben meg fordulónap van a havi törlesztőrészleteknél, tökéletes időzítés arra, hogyan basszatok ki pont ezen a héten az adósok többségével. Itt nincs narancs meg piros itt csak magyar adós van: itt megvalósult az egységes magyar képviselet, akivel a hozzá nem értésetek egységesen baszott ki.

A főnökötöknek volt anno egy gesztusa, emlékszem mikor az alkotmányt osztogatta más pártok képviselőinek a Parlamentben. A jogásztúltengésben tobzódó Fidesz nem csoda hogy erre hivatkozott anno. Nagyon szeretném azt látni, amikor valaki nektek a Makroökonómia I. osztály (szakközépiskola) könyvet adja vissza cserébe, hátha okosodtok valamit és kezd valami derengeni, hogy a semmiről beszélve minden kijelentett mondatnak hatása van.

 

Mert eddig semmi, amiről beszéltek. Hónapok óta. Ehhez nem kell többség. Pontosítva egy igazi Túró Rudi koncepció, amely kívülről finom édes csoki, belül meg semmi más mint egy nagy túró.

Amíg a tömeg a csokit nyalogatja, el lehet, de a túróba harapva sokáig nem fogja elhinni azt, hogy bármit is képesek lesztek tartósan megoldani, főleg ha másról nem szól a tetteitek többsége, hogy mi miatt nem lehet valamit megcsinálni.

A karaván halad, a kutya ugathat: ideje kettesbe kapcsolni, mert a csontvázak már kezdenek lerágott csontok lenni.

Erről pedig a szlovák választás is csak napokig/hetekig lesz képes másik Túró Rudit adni a kezekbe: a problémák pedig maradnak.

· 8 trackback

Kigolyózva

2010.05.13. 16:44 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: mszp jobbik politika könyve

Eddig se volt teljesen százas a maszop vezetősége, de innentől az ötvenes is álom a részükre, hacsak nem az életkort nézzük.

Ilyen idióta balfaszkodást és régi elvtársias mutyizást, amelynek az eredménye öngól, szerintem a világ nem látott. Eredménye a Dzsobbik elnöki posztja nem máshová mint a nemzetbiztonsági bizottság élére.

OMG. Mit lehet erre mondani. Mintha Slota ülne a tótoknál hasonló pozícióban vagy a jó öreg Nagy-Románia párt valamelyik hasonló honvédő helyiszittya propagandistája.

Az öreg megkókadt szegfűsök a tárgyalások megkezdésekor állítólag arra hivatkozva tartott igényt a három elnöki posztra, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság mellett szüksége van a közvélemény számára jobban beazonosítható elnöki posztokra is. A három maradt is, csak pont nem a Nemzetbiztonsági élén.

 

Vajon mit tudhat Veres hogy azért az elnöki pozícióért képesek voltak lemondani erről?

 

Nem mintha egy süllyedő hajó jobb lenne ha adná az elnöki tisztséget ide, bár eddig is voltak oda nem illő elemek ugye ebben a bizottságban (hogy a nemzet primadonnája, született Torgyánné mi a faszt keresett anno a Fidesz kormány idején a Nemzetbiztonsági Bizottságban, máig rejtély is ciki). De megint addig golyóztak a szocik, amíg összehozták a legnagyobb öngólt amit lehetett. Mesterházy most lehet magyarázni azt a hangzatos kijelentést, miszerint ti lesztek a demokrácia védőbástyái.

Ez nem bástya. Ez még csak rom sem, mert egy kupacot sem ér el, illetve csak egy bizonyos tartalmú kupacot. Amit elbasztatok most megint más tehet minderről: a Fidesz, az LMP, naná, ti nem.

Mondjuk az új bizottsági vezető is megér egy szót muhaha. 27 évesen egy ilyen bizottságot vezetni? 3 éve már leszakvizsgázott mint ügyvéd? Ez nem egy sporttitkárság, ahol beleférnek a rutintalanságok, főleg akkor nem, ha már a Ficko vezette Tót Köztársaság megkezdte az ellenlépéseket a kettős állampolgárság ellen.

De még van remény. Félig tele a pohár, lehetett volna a másik talentum is itt elnök, na az lett volna a világ csodája. Egy ex-skinhead-et kellett volna ide tenni elnöknek, ott van már rutin: na annak jártak volna a csodájára az egész világon.

Hogy lesz itt kérem a C típusú nemzetbiztonsági átvilágítás? Remélem azt is percről percre adják, ahogy az alkesz-drogos Stohl épp aktuális véralkohol szintjét. Csak hogy ne unatkozzunk.

Ha lúd, legyen már kövér.

· 2 trackback

Szenzációs

2010.05.05. 15:41 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: hoax hivatal hőbörgések könyve gyarlóságok könyve publikáció

Nem tudok rá mit mondani, csak annyit hogy szenzációs.

A baj az vele, hogy ismerve a hazai államigazgatási papírgyárak működését, simán el is lehet hinni.

Akár hoax akár nem, Mancikákkal tele van a padlás.

http://nol.hu/belfold/20100505-viagra_a_hivatalban

 

És ha már hivatal. Volt egy Szetey nevű "pasi", aki elméletileg reformálta jó pénzért az egész búval baszott közhivatalnoki gárdát. Az eredmény látszik (azaz nem látszik), az egészből a pityergős kamingout maradt meg, amikor elmondta a kamerafényben hogy ő bizony sunázná a fosóját vagy vice versa.

A XXI században a magyar közhivatalnoki rendszerben még mindig csak papíron és postán lehet állásra pályázni! X példányban meg X db igazolványkép.

Basszátok meg, ez a hatékonyság? Mancika pecsételhet és szerencsére nem kell viagrás emaileket olvasni? Ez a nagy hatékonysági reform ennyit se tudott elérni hogy zárkózzunk a világhoz és ne kelljen a szintén tré állapotú magyar Postán keresztül küldeni pályázatokat?

Meg a nyelvvizsgapapírok. Papír legyen az a fő. Régóta piszkálja már a csőröm, hogy mire fel van ez a nyelvvizsgapótlék fizetés közpénzen, mennyi ember van, aki Kossuth-i szinten beszéli az angolt, de papírja van róla, hogy közép/felsőfok. Vagy kell a munkádhoz a nyelvtudás vagy nem. Ha kell akkor alapelvárás, ne hogy már erre fizessenek értelmes országokban extra pénzeket.

 

Lesz reform állítólag. Megint. Önmagában kevés lesz az, hogy most a 7 mesterlövész (plusz ugye felettük Clint Eastwood is) alá összevonták a hivatalokat, attól még neki kell állni kifaragni a felesleget. Nem csak létszámban, hanem az ilyen pazarló, múlt század eleji maradiságokat is ideje nyugovóra tenni.

Söralátét

2010.04.27. 17:13 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: gyarlóságok könyve

Kezemben mindenféle adóigazolás és hülye vagyok hozzá, mint a többség.

Egyfelől fasza dolog, ha az APEH helyettem megcsinálja, de hát van itt még kérem a sima fieztés mellett jóváírás a lakáshitel miatt meg kéne valamit kezdeni a bevallandó árfolyamnyerséggel is -már ami a nyugdíjasokkal együtt megrohamozott MOL-OTP bevásárlást illeti.

Belekezdhetnék, de valamit jó eséllyel elbaszok, így kereshetek könyvelőt, nyilván ezzel is csak szopás van, viszont sokan jól élnek ezekből az adókuszaságokból.

Hallgatom az új főnök kampányévadnyitó beszédét és szóba kerül az adóbevallás is. Legyen söralátét mennyiségű.

Remélem ezt átverik, mint ahogy anno kihajították a Nemzetit is a belvárosból. Mert ez a 15-20 oldalas förmedvény teljesen abnormális dolog: komolyan szégyen hogy hagyták idáig süllyedni ezt az egész papírozást, adjunk munkát sok adminisztrátornak, hivatalnak, utána meg vakarjuk a fejünket, hogy hijnye de kesze-kusza bonyolult lett a történet.

Egy ilyen valóságshow-t szeretnék. Minden pártból 2-3 celebet szenbeálíltani a napi valósággal napi egy feladat több hónapig:

- adóbevallás

- havi túlélés a nettó kevésből, miután kifizettük a rezsit, hiteleket.

- társadalmi élet élése, miután szoptunk reggel 8/9-től este 7/8-ig egy multinál, kiegészítve az egészséges életmóddal is (futás, úszás, kondizás, stb)

- lakásjavítás mesteremberekkel: a maradék nettóból hogyan fizessünk ÁFA-t (vagy ne ugye)

- hétvégi szórakozás, kikapcsolódás: ha már nincs pénz akkor hogyan kultúrálódjunk (mozi, könyvvásárlás, stb)

- utazás belföldön, külföldön: na de miből? Hogyan spóroljunk a semmiből vagy marad a rádió felkeresni Párizst, Rómát, Londont

- havi egy látogatás az orvosnál valami apró bajjal: háziorvos után irány az SZTK. Feladat csuklyában vagy álarcban, nehogy VIP kiszolgálás legyen. A szopás átélése a várakozásra illetve a betegekhez való hozzáállásra.

- Hálapénz challenge. Iratkozzunk be egy tartós ellátást igénylő eü. szolgáltatásra. Ne fizessünk zsebbe pénzt (mert nincs miből) és tapasztaljuk meg hogy 2-3 hét után furcsa módon sosem lesz szabad időpont. Egészítsük ki a feladatot egy sürgősségi fogásazti ellátással is

- Utazása BKV-n reggel 8 körül és délután a csúcsidőben. Piros hetes és metró orrba-szájba.

 

A söralátét szép szimbólum. Csak nehogy keksznek nézzük a végére mint a viccben.

A nap twittere

2010.04.25. 23:48 | Böff | 1 komment

Címkék: mszp választások

Ez mindent visz. Tömören mindent összefoglal, remek jövőkép a demokrácia új jedi lovagjainak :)

 

"Dr. Tóth József néven indul az MSZP a következő választásokon, mert ez az egyetlen név, amire szívesen voksolnak a választók."

Szíjjártó az übermensch

2010.04.22. 15:06 | Böff | 1 komment

Címkék: fidesz szíjjártó

Na ez a nyikhaj-, életében nem dolgozott nagyképű karrierista megint megmondta a frankót a Napkeltében...

A Jani lábhoz megy interjú keretében ugye kérdezgette ezt a géniuszt (bocsánat már a vezető titulust használja) a kampányfinanszírozásról. Mikor szóba került néhány civil szervezet aki számolgat, Péter apostolunk elhúzta a száját és kijelentette hogy az nem úgy van, ott komoly profi háttér működik és nem mindenféle civil mozgalmak vannak ott és az nem úgy van.

Magyarán hülyeség. Magyarán barmok. Magyarán amatőrök.

Hát kisbarátom, rohadjon le bárki logikája, ha te nem szarsz rá az emberekre ezek alapján. Attól mert te basztál elmenni dolgozni életedben bármikor is és a Fideszes modellt követve iskolapadból beültél a párt- és parlamenti padokba, még mindig nem te fingod a passzát szelet. De ilyen hozzáállással és attitűdel nem is vár az ilyen karrierpolitikusoktól mást, csak éppen ha már szartok is bármilyen civil kezdeményezésre, legalább ne ilyen látványosan.

Elhiszem hogy lefitymálóan kell kezelni mindent, amit nem ti találtok ki és mindenki más hülye és amatőr, de nem véletlen hogy vannak akik unják az ilyen herék észosztását. Lehet hogy a PÖCS-ök egykori létrehozásánál még menő volt a civil/polgári kezdeményezés hangsúlyozása, és most a kis Hendét ki lehet fizetni a honvédelmi minisztériumi pozícióval, de csak így tovább, ha a saját elmúlt 12 éveteket is szembe akarjátok köpni az alulról jövő kezdeményezések -demokratikus és népi kezdeményezésű köntösbe ágyazva- teljes palettáját.

Nem véletlen hogy elindulnak ilyen kezdeményezések. Mindig kilóg a lóláb és kellenek az ilyen kontrollok: pont az ilyen bicskanyitogató hozzáállás és megközelítés miatt.

Kóstolgatás

2010.04.14. 16:37 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz mdf választások jobbik lmp

Ritka botrányosra és ritka reálisra sikerült ez az első választási forduló.

Először is egy faszkorbács az index blogmotornak hogy minden aznapi komment, bejegyzés elveszett, szarjon sünt az, aki azt hitte hogy az aznapi látogatottság elbírja a korábbi háttér.

Ugyanaz a dilettantizmus, mint ami az OVB-t jellemzi: annyi a különbség, hogy azokat a sóhivatali ejtőernyősöket mind közpénzen tartják. Ahogy Török Gábor is megjegyezte: a dilettantizmus választása volt ez.

Ennyi töketlen fecskét egy rakáson rég nem látott a tévében az ember, nem tudom ki kinek a kicsodája de teljesen alkalmatlanok arra, amiért fizetik őket. A legdurvább realitás az élő közvetítés "varázsa" volt, mikor ezek a nyökögő emberek csak 5 perces beszédben tudtak kinyogni egy nem tudomot, láthatóan fogalmuk nem volt hogyan kezeljék a helyzetet. Erre egy évük volt minimum, mi a faszt csináltatok eddig? Teljesen jól jellemzi az egész állami hivatali csúcsbizottsági hatékonyságot, ahol a sok fizetett ejtőernyős ül és hülye ahhoz amihez értenie kellene. Ellenben vannak huszan és sokba kerülnek.

A nagy töketlenkedés közben a Fidesz csak letarolt mindent, ahogy várható volt. Újabb A Tanú-s elem jelent meg a Vezér szónoklatában, ezúttal Bástya elvtárs: a szerénység.

A szerénység. Ha valamit szeretek magamban, az a szerénység -Bástya elvtárs.

Így jön min. 4 év amikor szerény kormányunk lesz. Lesz még egy új Jedi lovagunk, az először pofára, majd fejre esett MSZP, aki úgy beverte a fejét, hogy mostantól Jedi Demokrácia lovagnak képzeli magát. Olyan Jedi tanáccsal, akiktől még a Sith nagyúr is sírva kérne trükköket a sötét oldalra.

Jobbik hozta a formáját, a piroskának öltözött nagyasszony körül ott volt a sok fekete farkas, Pesten égtek mint a Reichstag, keleten verték a maszopot.

A vasárnap legnagyobb eseménye az, hogy a kalapos királynőnk lemondott, így a madöf hosszas szenvedés után kimúlt. A teteme megmarad, az 1%-os küszöb miatt kapják a lét, hogy a maradék politikai hullák még 4 évig eléljenek a semmiért.

LMP lenyelte Pestet, feljött mint a talajvíz a sok melyik szarra szavazzak? kérdéssel fülkébe vonuló szavazó között.

 

Indul is a kóstolgatásuk. Pénteken még a Baloldal új grállovagja még elküldte őket a picsába, hétfőn már Darth Lendvai elindította a kóstolgatást. A futottak még jelöltetkből visszaléptettek párat, hátha kapnak cserébe valamit, veszteni nem vesztenek az üzleten (költségtakarékosság jegyében ennyivel is kisebb a kampányuk). Utána meg hogy lófaszt rajzoltak a botoxtól ránctalan arcra, megy a durca.

Én nem értem mikor akarnak felébredni, mikor fogják látni a realitást. Az imidzsük egyenlő a Jobbikkal idehaza, nincs az a párt vagy pártszerű képződmény aki deklaráltan is vállalna velük bármi közös akciót.

Az MSZP jelenleg idehaza egy olyan lapos kis fing, amely mindenkit beszennyez és behálóz, akihez hozzáér.

 

Nem csoda, hogy mindenki húzódozik tőlük.

A hétvége legnagyobb pozitivuma az, hogy egy csomó körzetben lefutott a történet az első körben. Nincs újabb forduló, nem kell közpénzt elverni erre a bohóckodásra többet, a Gittegylet (OVB) töketlenségi együtthatóját ezúttal kisebb statisztikai mintán fogjuk látni 2 hét múlva.

Mert ugye ott senki se felelős. De nem lep meg...

A szardobálás szintjei

2010.04.08. 16:43 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz választások korrupció jobbik politika könyve lmp

Az eddig harmatos lepkefing kampányt csak a másikra való szolidanyázás emelte ki eddig a szürke tömegből, ami csak egyre enged következtetni: az összes párt gyűjti a muníciót, mint hajléktalan a Fedél Nélkül-t.

Az ilyenkor jól ismert időzített szardobálásnak is megvannak a maga szintjei persze, ne legyenek illuziók arról, hogy a spájzban már ott vannak az oroszok, izé szaftos csemegék.

Tekintsük csak előjátéknak a most robbant BKV-fővárosi önkormányzat játékokat vagy az összes ügyészségi-hatósági -éppen most- turbófelderítéseket, amelyek önmagában is örvendetesek de ott van a kisördög: hogy a rákba lehet pont épp minden eredményes felderítést a választások előestéjére időzíteni: mi volt itt 8 évig?

Sakkoznak a felek, jönnek a parasztáldozatok első szinten. Ezen parasztáldozatok futni fognak még vasárnapig, ilyen kategória most a Kubatov listája. Hasonlít ez kicsit arra a hidegháborús helyzetre, hogy ha te megtámadsz, akkor lesz még annyi erőm, hogy visszaüssek, szóval csak finoman az agyarakkal.

 

A kettes szintű szardobálási szint jöhet a 2 forduló között. Addigra itt már tisztább a kép, lehet látni ki maradt állva, hol melik körzetben, hol kell belehúzni. Jöhetnek a helyi mocskok oda és vissza, tétre, helyre befutóra. Jó esetben már arra is megvan a forgatókönyv, hogy mit tud rólunk a másik is: Igazi Ki Mit Tud lesz 2 hétig az adok-kapok jegyében.

 

A harmadik szint lesz az igazi csemege, ez már az új kormány időszakában. Lesz itt elszámolás meg felszámolás, tuti jönnek elő azok a nagy -igazán nagy- falatok, amelyek mellett a Hagyó féle 70 millás zsebpénzek csak aprópénznek fognak tűnni. Kelleni fog minta, kelleni fog eredmény, ahol már előre megírva van az ítélet is, mert ez lett megígérve: és jogos is a történet: aki nyúlt, az kerüljön a helyére.

De mekkora tisztáldozatok lesznek itt ebben a sakkjátszmában? Ez a Kubatovos beszéd is csak olyan odapukiztunk az oroszlán orra alá kategória, semmi komoly, aki eddig se szavazott a Fideszre, ezek után se fog, aki meg vérnarancsot eszik reggelire, az továbbra is Viktoros pizsamában fekszik. Nagy büdöset csak úgy lehet előhúzni, hogy tudni kell, mit reagál a másik fél. Nincs kétségem arról, hogy a maszopos elhárításnak is ott vannak a zacskókban a megfelelő méretű szardobálási muníció.

- Ha te beköpöd Bélát, én feldobom Sanyit cserébe!

Jöhet egy egyfajta autós játék, amelyet egy filmben befosatósnak hívtak: amikor 2 autó egymás felé száguld és az veszt, aki kitér. Ha a maszopot hazavágják egy két nagyon durva mutyival, vagy leszedik a tiszteket a pályáról, akkor előállhat a minden mindegy szemlélet, és valami beteg Dugovics Tituszként még borítja a bilit a másik brigád is: olyan finom kis körtánc lesz itt, amelyre megoldást e 2 párt nem fog tudni hozni.

Az új pártok -Jobbik, LMP- ha bejutnak tudnak ebbe a sakkjátszmába beleszólni: sakk helyett át tudják alakítani a történetet arra a zenés-székes össznépi tevékenységre, ahol eggyel kevesebb szék van a parketten, mint ahány résztvevő. Akinek meg nem jut szék mikor elhallgat a zene, az kiesik.

De a zene legközelebb csak az EP választásokkor (önkormányzati komolytalan), igazából meg csak 2014-ben fog elhallgatni, addig meg sok frakció és parlamenti bizottság lefolyik a Dunán.

A Sas meg a legyek

2010.04.06. 21:12 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: választások politika könyve

A Sas még nem szállt le de leszállni készül, már szépen megy a visszaszámlálás a független párttévében, lehet hűteni a pezsgőket.

A legyek meg zümmögnek. Körbe körbe repkednek, belenyalva mindenbe és megköpködve szintén mindent, hátha itt-ott ki tud kelni még egy pár lárva időben.

Ilyen holmi a régi szesz is, amin anno még a miniszterelnökjelöltek vitája márkanévvel került forgalomba, leginkább két sas párviadala volt először a közgázon majd csak a tévében. Volt rá igény, a nép itta, a legyek meg kimaradtak a teremből, zümmöghettek máshol.

Ma már más a világ. Egy sas maradt talpon a vidéken, a többi kénytelen egy követ fújni/nyalni a többi léggyel, lehet zümmögni a sasra. Sosem látott összefoggás született a zöld légy, a piros légy, a liliomos légy meg az árpádsávos légy között egy összlégyi dalárdára, na majd most együtt zümmögünk a sas felé hogy márpedig neked velünk kell együtt ülni egy asztalnál.

A sas meg tojik rájuk. Minek erőlködjön, ha csak vesztenivalója van: se nem makróközgazdász, se nem forradalmár, se más, ami nem jogászkodás. Ül a fészekben, a sameszok majd nyilatkoznak helyette, tekintette messzire száll és sasszemmel figyeli a többieket. A sasfészekben 2 tojás, a harmadik kérdéses, legalább a kétharmadig szeretne eljutni, ehhez azonban minden mozdulat kockázatokat rejt.

A saspólós önkéntesek, médiaemberek és nagyvállalkozók addig is fújják a Chemotoxot, ami a csövön kifér: a nem mozdulás napról napra kifizetődik, majd hibáznak a többiek a sok fickándolással, addig meg lehet ülni a tojásokon.

Ha nagyon kell majd a legerősebb léggyel le lehet állni vitatkozni egy szolid félmosollyal az arcunkon, ha a (két)harmadik tojás csak nem akar kikelni.

 

De addig a sas nem vadászik legyekre. És ezen semmilyen dakota közmondás sem változtat.

Messziről jött ember

2010.04.02. 17:00 | Böff | 2 komment

Címkék: mdf választások bokros

Végre túl vagyunk a nép Lajosán is, aki arcán szerintem először látott bárki is mosolyt, amióta ez a kampány folyik idehaza -nem tekintve azt az ótvar showtáncot, ahol nem tudom mosolygott-e tánc közben, mert nem néztem.

Hamár a jobbikos -de jó- humorral megjegyzett herényire zsugorodott párt csak összefellebezte az indulást, jöhetett a szakszöveg. Nika Gy. eleinte csak beszélni akart, amit láthatóan Lajosbá nem kultivált, végülis a nehezen kiizzadt félóra csak nekik járt, de a végén az egész pont áthajlott a másik irányba: semmi olyan kérdés, amiben a madöf rohadt gyenge. Csak az alma egészséges fele, semmi barnult oldal.

Így téma csak az volt, amiben professzorunk jó. Makróökonomia mindenkinek, avagy miért is vagytok hülyék, ha mindent elhisztek a többieknek. Ebben teljesen igaza van az emdéefnek, csak az emberek nem fognak akarni többet tudni a makroökonómia rejtelmeiről, inkább elhiszik ezeket a gazdasági mechanizmusokat olyan Nobel-díjas közgazdászoknak, mint a Mesterházy-Orbán-Vona trió. A szapulás legalább finoman ment, igazi szalonszapulás, olyan professzoros üljle-egyes stílusban, ezzel nincs is baj, hogy végre valaki rámutat az illúziókra olyan oldalról is, amelyet egyébként az összes nemzetközi zsandárszervezet is vizsgál: az excel-táblák és grafikonok közti összefüggésekre.

Ahogy lehetett várni, ki is bújt a szög a zsákból, Nika egyetlen értelmes irányított kérdése pont ez volt: most akkor mi ez a Fideszes protesztálás a számok ellen. Lajosbá pedig felmondta a leckét és megjelent a huncut mosoly, hogy lehetett odatartani a fityiszt a narancsvidék pénzügyi zsenijei orra alá. Elég magas a labda, hogy tulképpen ha valaki az Országgyűlés költségvetési biztosságának az elnöke, hogy a faszba nem nézett rá semmire, miért nem hisz semminek, és az már Bokrostól is szokatlan populista pikírt megjegyzés volt, hogy akkor minek vette fel a járandóságát. Teljesen jogos kérdések, amire nem lesz válasz. Arra sem, hogy ha az IMF, Világbank, EU és ki tudja még ki előírt nekünk mindent a zséért, cserébe havonta itt kameráznak, hogy lehet mérlegeket hamisítani.

Ehhez tényleg kéne egy rafinéria, meg igazi maszopos összeesküvés, amire jobb híjján mondjuk azt hogy lehetséges. Churchill óta ismerjük mire jók a statisztikák, sőt Hofi is megmondta hogy ha van népjóléti minisztérium, akkor tuti van népjólét is.

De az égető kérdések maradtak, mert ahogy a makroökonómiát, a statisztikát is leszarja a nép, amit mond az adott blokk führere az úgy van.

Hogy hogyan vagy miért lesz jobb nekünk, vagy miért ne lépjen le a francba innen egy képzett munkaerő, arról nem volt szó. Hogy hogyan lesz értelmesebb az államigazgatás és kisebb a bürokrácia arról sem.

A programban tuti ott van, de nem fogom elolvasni. Még el is hiszem hogy menne, mert szakmailag el tudom képzelni hogy van realitása.

A hitelességgel azonban van gond. Ahogy nem hangzott el a kérdés, hogy Lajosbá hazaköltözik-e Brüsszelből ha bejut a Parlamentbe vagy majd a heré(nyie)k vagy retke(se)k fognak asszisztálni ott nagyon nem mindegy.

Mert egy vállalható programhoz vállalható arcok is kellenek, ahhoz pedig kevés hogy valaki lebegteti a virtuális pomponokat odakint.

Mozgalmi álmok

2010.04.01. 16:37 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: választások civil mozgalom

Ahogy a többségnek, nekem se volt fingom arról, hogy mi is ez a Civil Mozgalom.

Seres M. neve még ismerős volt ebből a gyűjtsünk aláírásokat a gonosz geci képviselől ellen, ami össze is hozott vagy 600.000 aláírást, amely mehetett a MÉH-telepre, mert kb annyit ért a történet.

Szokásos hazai forgatókönyv, "képviselők" (ezt a szót szerintem hanyagolni kéne, mert ezek nem azok hanem politikai párttagok) egyszerűen leszarták a dolgokat és maradt minden a régiben, na jó mostantól kell számla is, ami még önmagában vicc mert tuti van pártonként egy számlagyár, emellett nem azon van a hangsúly hogy mennyi költséget lehet lepapírozni, hanem hogy mennyi az a költség amit felvehet bármelyik megélhetési politikus is.

Mivel a naívság első köre végetért jöhet a naívság második köre, a mozgalom, vagy párt, tök mindegy mi a neve. Ebből megszületetett a CM, akinek szintén nincs pénze kampányolni, ami azonban a nagyobb baj, hogy még az olcsó, gyakorlatilag ingyenes kampányt is hagyták parlagon heveni: lásd youtube, internet, faszbuk és társai.

A tegnapi bemutatkozó viszont szerintem az eddig láttotakhoz képest messze jobb volt. A korábbi langyi semmitmondó szarokhoz képest -ha mást nem is- de egy kis energiát vagy tüzet sikerült villantani, először az ötből, ami önmagában elég tragédia.

Valahogy előkerült az a régi Bodrogis poén, a magyar jólét párt is, mert a zászlón ott lobog a jólét mint kitűzött cél, erre kábé annyi esély van, mint a zelempé terelgetős állattartására meg minimumjövedelmére, viszont jól hangzik és tényleg elég amatőrnek tűnik ahhoz hogy el lehessen hinni azt, hogy itt vannak új arcok. Persze a jólét is relativ fogalom, ha sikerül megérteni azt hogy kapitalizmusban élünk, és nem svájci szinten, akkor mindig lesznek leszakadt csoportok és akiknek a jólét ismeretlen fogalom lesz, ellenben a jólét lehet az is, hogy az ember egyhavi fizetéséből meg tud élni, és nem kell providentelnie.

Aminek örültem, hogy végre valaki nem a másikra fröcsögött: ideje volt már egyrészt, másfelől meg már unalmas is. Érdekes volt látni hogy sikerült külföldi példákat is előásni (lásd finnek), igaz amit kérdezett a műsorvezető az kemény dió lesz: ennyi ingyenélő sóhivatalt is át lehet szervezni 6 minisztériumba és nem változik semmi, de legalább van aki mert máshonnan meríteni.

Ideje volt. Alapban szimpi volt amit láttam, csak egyelőre ez még kevés ahhoz hogy az ember elhiggye azt hogy családanyákból álló mozgalmakkal lehet olyan mértékű reformokat végrehajtani, ami feltétele a jólétnek, vagy legalább a 6 minisztériumos finn modellnek.

Ha a hangnem és a cél marad, akkor üdítő színfolt maradhatna a CM a jövőt tekintve, hacsak nem esik ez is szét, mint a Kupa vezér vezette csoportosulás.

Pali bátyám

2010.03.31. 13:53 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: olimpia schmidt pál annus adrián

Kedves Pali bácsi,

 

értem én, hogy a nagy fideszezés mellé nem nagyon fér bele más, de hát kérem szépen ha már annyira tetszett kaparni azért a MOB góréságért meg anno a NOB fejességért is, tessék már összekapni magát és nem röhejjé tenni legalább azokat a sikeret amelyeket tényleg elértek a hazai olimpikonok.

Mert Pars Krisztián ezüstérme ilyen. Megszolgálta, megküzdött érte. Az hogy 19 hónap után se kaphatta meg, az nem csak a NOB szégyene, hanem a magyar sportdiplomácia teljes csődje (és nemtörődömsége is), mert ha fénysebességgel lehetett (48 óra) visszaadatni Annus aranyérmét anno, akkor ne tessék már azt elhitetni, hogy bármit is tetszettek valamit tenni 19 hónap alatt is azért, hogy legalább ami jár, az eljusson a jogos tulajdonosához.

Olyan szépen tetszik beszélni a sportról meg az olimpiai mozgalomról a Hír TV-n meg az Echo TV-n, igaz más is azt tenné, ha ebből élne. Ha néha kevesebb Fidesz és több sport(diplomácia) lenne a teljesítmény mögött, talán még el is lehetne hinni, hogy van még magyar sportdiplomata a világon. Nem csak titulusban.

Igazán nincs mit

2010.03.30. 17:37 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: orbán fidesz választások navracsics politika könyve

Valójában igazán nincs mit számon kérni (elvárni) a jelek szerint a Fidesztől, mert csak sikerült határozottan körbeírni a semmit tegnap este Narancsicsnak.

A nép csalódott. Amíg a tömegek a vezért várták legalább egy fél óra erejéig a képernyőre, hogy a vidám vasárnap után legyen egy vidám hétfő, addig a főnök nem így gondolta.

Júlia nem akar a földön járni, felszállt inkább a fejünk fölé.

 

Szoktassuk a népet, hogy van aki felettük áll, mármint a köznépi-napi problémákon. Irány Gallia, a gall modell vagy az orosz modell ahol a modernkori cáratyuska majd lenéz a felhőkből és reményt ad a mindennapi politikai mocsokban fetrengőknek, illetve az ebből a mocsokból a választókra fröcsögő sárból és indulatból. Ha valaki nem akar valamit nem fogja megtenni: így jöhetnek azok a kilógó lóláb indokok miért nem is a főnök trécsel egy fél órát a tévében, hanem csak az egyik samesza. Erőteljes narancsbőr kell azért ahhoz, hogy valaki tényleg elhiggye azt, hogy az ormánsági (orbánsági?) fellépés miatt nem lehet eljönni ide, komolyan mondjátok, biztosak vagytok abban, hogy az adott kisvárosban levő személyes felbukkanás több embert szólít meg -vagy segít nekik a döntésben- mintha az adott félórában 1-2 millió embernek beszélve ismételgetnétek a semmit.

Pláne szánalmas az indok, ha tudjuk, hogy ez is felvételről ment, legalábbis délelőtti felvételt írt az M1 ki, így nehogy már ne lehessen megoldani azt hogy még egy ilyen vágott verzió/rendezői változat összehozására ne lett volna alkalom az eltelt napokban... Vicc.

Ebből nem lesz 2/3. Aki eddig nem döntött, az a látottak alapján (plusz a hozzáállás alapján) épeszűen nem mondhatja azt hogy bazze, meggyőztetek, tiétek a voksom. Egyrészt hiába lett Navracsicsből egy kicsit keményebb megmondóember, aki a korábbi sima karótnyelt technokrata-szürke csatlósból/szakértőből immáron átvett olyan attitűdöket más médiából hátravont élharcosoktól (Mikola, Kövér, stb), hogy tud keményebben fogalmazni, de még nem esik át a ló túloldalára.

Igazából tegnap nem is kellett. Egy klasszikus szarpofozás volt fél órán keresztül, amelyben csak arra deült fény, hogy addig nem lesz program és cselekvési terv, amíg nincs leltár. Viszont kurvára rendet akarunk tenni, meg majd jön a felemelkedés, csak nincs meg az origo. Mindenki jobbat akar és rendet tenni: ameddig csak ennyi a konkrétum marad ez egy szlogen szinten.

Ez a program, ami önmagában zseniális is. Van egy biankó csekk, vagy befizetünk egy útra úgy hogy nem tudjuk hová megyünk és ott miylen szállás/körülmények vannak. A cechet kifizetjük és induláskor majd látjuk hova jutunk. Tegye fel a kezét aki így szokott nyaralni menni. Persze lehet hivatkozni, hogy nem hiszünk a kormánynak, meg a számok hazugak és tuti nem úgy van semmi, de hát ez attól nem válasz, sőt az akut jogásztúltengésben szenvedő Fidesz épp az eddigi jogállamisági (stb) zászlóját köpi szembe ezzel, hogy nincs az a magyar állami szervezet, felügyelet, aminek hinni tud.

Ennyi kikerült választ már régen láttam, Antóniának csak fel kellett adni egy idő után. Kiváncsi lettem volna a szadomazos Kálmán Olga-ra, hogy mennyire hagyta volna azt hogy ne legyen, csak szarpofozás az adás alatt.

Kaptunk egy biankó szerződést, hogy itt írd alá, meg mellé azt az erkölcsi zsarolást, nyomást, miszerint csak mi tudunk rendet tenni, kell a kétharmad hogy változtassunk. A tény igaz, kelleni fog, de nem mindegy hogy hogyan.

Mert habár nem dakoták mondták először, hanem Machiavelli hogy a cél szentesíti az eszközt, de ebben az esetben az eszközhöz kérnek szabad kezet amely ki tudja kinek és hogyan lesz jó.

Halló itt vagyok

2010.03.28. 14:09 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz választások

Na se nem Bolgár György, se Bajor Zsolti, se csintalanka, egyszerűen a maszop megint feltalálta a melegvizet.

Azt a melegvizet ami már nyolc éve is ki volt hűlve. Ez a forródrót faszság már anno is baromság volt, egyfajta szembeköpése (és valójában fasza kis görbe tükre) a hazai intézményrendszernek és választási törvénynek.

Igaz legutóbb még Demokrácia Központ néven futott és épp a pöcsölést (polgári önkéntes csoportok) ipari mértékben gyártó Fidesz találta ki a merjünk nagy értelmetlenséget csinálni zászló alatt az archetípusát, de úgy látszik vannak akik nem tudnak aludni a Köztársaság téren, hogy lapozgatva az elmúlt 20 év hülyeségeit, fényként látják a teljes sötétségben ezt a forró vonalat. Igaz azóta a pöcsök eltűntek, öszementek, a piedesztálra emelet kisköpcös, kockafejű ipse -akinek a nevére se emlékszem már- eltűnt a magát polgári jobboldalnak becézgető klub süllyesztőjében. Vele együtt ment ez a Demokrácia vonal is, amely biztos jó alkalom volt a Szíjjártó félék napi 400 méteres ámokfutásának a megedzéséhez, de értelme annyi volt, mint azt a törpe kilátót megépíteni azon a hegyen uniós forrásból.

2002-ben felállt ez a vonal és jöttek is az üzenetek. Sem azok nem mondtak újat, sem az azóta eltelt időben nem történt új dolog. Ugyanazok a bejelentések: szavazatvásárlás kolbászért meg biztos pártválasztók utaztatása az urnákhoz a fő műsorszám (idősebbek és rosszabb fizikai állapotban levők esetén csak egyirányú jeggyel). Volt jogsegélyszolgálat (ez nem tudom ki a fasznak szólt), meg részt vett benne minden keresztény és polgári csoportosulás, kivéve a Jehova Tanúi, akik nem tanúskodtak. Hörgött mindenki egyet, és szokás szerint nem történt semmi.

Miért is történt volna bármi is? Maga a törvény rossz -még mindig-, nem hiába született egy átmeneti megoldásnak anno a kapitalizmus építésének akkori szakaszában. Egy másik dolog hogy megrekedt -mint annyi minden más- a kezdeti szinten, de ez semmi más már megint, mint parasztvakítás meg hőbörgéskeltés.

Mi lesz most? Semmi. Fejlődött a történet, már emailt is lehet küldeni, gondolom nagyon szép levelek is érkeznek a maszopos email címre, de már megint ez mire jó? A Maszop is, -ahogy anno a Fidesz- saját maga köpi szembe a hazai jogállami intézményrendszert, szarik a törvényekre, az eljárásokra, az OVB-re stb, neki kell egy privát drót, ahol majd ő, az igazság bajnoka megvédi a szegény voksolókat a skandallumoktól.

Ahogy anno Antall mondta, tetszettek volna inkább egy normális választási törvényt csinálni az elmúlt nyolc évben. Akár közösen is. Vagy ha már ebben nem voltak érdekeltk, tetszenének az adókból fizetett párttámogatási pénzeket nem ilyen baromságokra fordítani, mert az emberek könyökén jön ki az, hogy sikerül olyan gazságokat előásni és mint véres kardot körbehordozni, hogy Füttyentyüttyösön leragasztotta az egyik párt a másik plakátját. Vagy ha eljut magasabb szintre és megállapítja valaki a törvénysértést, kap egy felfüggesztett szóbeli ejnyebejnyét.

Ennyi? Ennyire telik az erődből Szarumán? - mondta a rohani király, az ostrom kezdetén, és itt is áll a kérdés. Ennyi bazmeg, enniyre telik hogy értelmes dolgokat kitaláljatok és arra költsétek az adóforintokat? Mert gondolom azokat a telefonokat és emaileket fogadja valaki és feldolgozza. Lehet hogy önkéntes, de inkább pörköltfőzésre költenétek.

Ha meg bevétel kell, akkor legalább lenne emeltdíjas hívás, sőt ha a pártprominensek ülnének adott órákban a vonal végén, lehetne belőle csinálni egy igazi Halló, itt vagyok-at. Hogy értelme is legyen egy ilyen volnalnak.

Az ifjú Pilátus

2010.03.27. 15:02 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: mszp választások mesterházy

Jó tanuló meg jó sportoló: volt meg van ilyen fasza kis kitüntetés, ha már nincs kiváló úttörő meg kisdobos. Mesterházy már el akarta magát adni ilyennek, legalábbis a kiváló ifiember imidzset, amelyre az első fele mindenképp áll. Hogy egy március 15.-ei ünnepen kinek nem tartozott a kinemszarjale kategóriába, hogy ő Közgázt végzett meg kint kempelt Ibériában azt nem tudom, gyanítom csak azon öreg buszos nyuggereknek lehetett ez fontos, aki végre hallott más indokot is azért hogy aktuálisan miért is kell tapsolni.

A tegnap esti "bemutatkozó" ritka egy fos valami volt, ennyire enervált és erőtlen jelöltet azért ritkán látni a maszoptól, igaz alma nem esik messze a fájától. Amióta Ferenc testvér elszabadult és az öreg szociknak egyre inkább baszta a csőrét, hogy nem arra húz az alfahím, amelyre ők szeretnék -úgy csendben meglapulva a háttérben mint valami öreg maffiózók-, azóta keresnek valami Gyurcsány klónt akiben van minimum zorbáni spiritusz, de a póráz nem szakad el a gazditól.

Találtak is egy ifjú élmunkást, igaz gyenge mint maga a párt, de legalább fiatal. A baj csak az vele, hogy hiába az új arc meg az eladni kívánt imidzs, miszerint majd itt vannak a fiatal baloldaliak, az egész körül ott vannak az öreg rókák, amitől hiteltelen az egész.

Ha valaki egyszer beszart a szobába, hiába nyomjuk a légfrissítőt, nem fogja megoldani a dolgokat tartósan mindaddig, amig alaposan ki nem takarítunk.

Ez a takarítás pedig nincs. A régi Internacionales elvtársak ott ülnek a Credo-ban, látva vagy látatlanul, ennek a srácnak nincs akkora terjedelme, hogy eltakarja őket. Mindaddig, amíg a szar ott van a szobában, teljesen mindegy ki fogja eljátszani a légfrissítő szerepét, a helyzet nem változik.

 

Visszatérve a tegnapi "bemutatkozóra", sótaln és semmi se volt. Egy olyan új Pilátus ült ott 30 percet, aki arról beszélt, hogy milyen reformok kellenek. Pilátus beszélt, mintha nem az általa képviselt párt lett volna az elmúlt 8 évben kormányon. Mintha ellenzékben tolták volna végig a kétezres éveket. Mintha semmiről sem tehetnének, ami elmaradt, vagy aminek már régen meg kellett volna történnie. Ment a kézmosás, elfelejtve azt, hogy amiről mint terv beszélt, arra volt 8 év mégse lett belőle semmi, de majd most.

De mi ebben a hitelesség? Ha eddig nem sikerült akkor a realitás az hogy most sem fog. A mostani garnitúra teljesen alkalmatlan arra, hogy megfelelő változásokat végrehajtson, és nyomokban se lehet látni a nagytakarítást a volán körül. Az összes fiatal karrierista érdekes módon eltűnt a nyilvánosságból (Bárándy dzsunior, Newhelyi, Botka, stb), gondolom rájöttek, hogy ez árt a renoméjuknak: pedig most lehetne erővel és "erőszakkal" (ahogy nyomultak előre a ranglétrán) kitakarítani a szart, vagy véglegesen beleragadni abba az állapotba amibe roskadt az egész szoci bagázs. Egy gyalogáldozat (Hagyó) messze van azért az igazi önpurgatóriumtól, és a helyzet már nem olyan, hogy ennyivel túl is lehet élni a dolgokat. A BKV egy kis ügy csak, az igazi mammutoknál (Posta, MÁV, az állami közreműködő szervezetek a pályázatoknál, stb) még nem hullottak ki a csontvázak, amelyek tényleg nagyot fognak (tudnának) szólni.

Fel kellene fogni, hogy neem lehet eladni semmit olyan arcokkal a háttérben, mint Lendvai, Lamperth, Hiller, Veres. Erőtlen és hiteltelen tervek, nevetséges demokratázás, kilógó lóláb volt az egész interjú.

Olyan amilyen most a teljes MSZP.

Zöld helyett rózsaszín

2010.03.26. 17:18 | Böff | 2 komment

Címkék: választások lmp

Lefutott az LMP is, gondoltam alszom rá egyet, mi is hangzot el. Ha ennek a műsornak célja az, hogy üzeneteket közvetítsen a hallgatóság felé, talán a legjobb dolog az, hogy alszunk ár egyet és amire emlékszünk másnap, az volt számunkra a lényeg.

Szóval túl vagy Schifferen is. Sommázva a tegnapiakat többre emlékszem a Toncsika mosolyára, mint amit maga az LMP akart mondani összességében, igaz azt legalább nagyon zöldesen.

Mert ha volt valami az a zöldülés. Ezzel csak egy baj van itthon: a rácsos kapu festésén a lakosság 99%-ának halvány lila (zöld) fingja sincs mit jelent az hogy zöld. Hogy a politika is lehet más, meg lehet zöld, fogadjuk el, de most már hogy van egy "program" is a korábbi szép szavak mellett ideje volt belevágni a zöld lecsóba, hogy értem én, de mit is jelent ez.

És itt vissza is értünk az egy napi ülepedésre, magyarán mennyi üzenetet sikerült dekódolni ebből. Ami biztos, hogy a többi párthoz hasonlóan itt nagyon is ültek a zöldségek, ha már zöld pártról beszélünk.

Megint lesz kommunizmus, igaz nem piros, hanem zöld, mert ennyi állampolgári juttatás és alanyi jogon járó bármi is csak abban a rednszerben létezett, illetve létezett volna, ha eljut oda leglább egy ország is. Ez a minimálmegélhetés, meg a lakáshoz való jog olyan valami zöld irányzat, amely nem is zöld már: rózsaszín. Valahogy nem értem, hogy nem tűnik fel senkinek sem, hogy 20 éve az egész tetves régió azért küzdött hogy kapitalista legyen. Nem szocialista (nyugaton nem küzdöttek ezért), hanem kapitalista. Most hogy azok lettünk, nem jó és vagy így vagy úgy de újra fel akarjuk találni a meleg vizet.

Értem én, hogy a méltóság meg a megélhetéshez való jog az fontos dolog, de kérem szépen semmi nem hangzott el arról, hogy a manapság tömegsporttá vált ingyenélősködés és potyautazás hogyan fog elmozdulni abba az irányba, hogy bazze méltóságod ahhoz is legyen hogy munkát keresek AKTÍVAN és nem várod a segélyt meg a feketemunkát.

A zöld munkahelyteremtés nekem zavaros, Péló Barna szavaival nekem nem jött át. Lehet ha rózsaszín lenne a színe akkro érteném, mert akkor tudom hogy illuzió. Most viszont marad az, hogy zöld és nem tudom mitől zöld a zöld, amit fel tudtam fogni az az, hogy ahogy anno a Fityisz, itt is a belső fogyasztás felturbózásával lesz majd bevételgenerálás. Az a konkrétan megfogalmazott 10%+ foglalkoztatási ráta emelés engem megriasztott, de lehet én vagyok csak hitetlen és tényleg elérhető a történet, de ezt a milliós nagyságrendű emelkedést már Orbánéknak sem hiszem el, nemhogy egy langyi következetességgel -a humánusság zászlaja alatt- nyomuló párt esetén.

Mert megvalósítható, ha olyan rohadt kemény feltételek és büntetések, megvonások lesznek, ahol már nem fogja megérni bodzát szedni vagy bárkit feketén foglalkoztatni, de amig a minimálbért emeljük -feltételek nélkül- meg fókuszban a legeltető állattartás, addig nehezen tudok elképzelni ekkora ugrást.

A multikat megint kellett baszogatni, igaz nem szeretem őket, de ez kezdett Jobbik light formát ölteni. Miért nem lehetett arról beszélni, hogy bőven elég lenne, ha a hazai törvényeket vaskézzel tartanák be, a hozzá tartozó büntetések nem a röhely kategóriát súrolnák (munkaügy, stb)? Volt tapasztalatom benne, hogy sok multi inkább bevállalta a vicces büntetéseket, és olcsóbban kijött, mintha alkalmazta volna az előírásokat.  Ugyanez vonatkozik a munkaidőre: nyugaton hazazavarnak a 8 óra után, met olyan szinten bassszák meg a cégeket ha elrendelés nélkül túlórázol hogy ihajj. Itthon meg egy átlagos multis dolgozó szop 10-12 órát naponta, mert ez az elvárt! Nem ez a kívánatos, de ugye a hazai helyi kisfőnökök is cinkosak benne, mert túlórát nem fizetnek ellenben csináld meg bazze tart amig tart: és ez sosem fér bele 8 órába. Ma már a munkaszerződések is úgy íródnak hogy a munkaidő rugalmas: de csak azért hogy beleférjen az akár 12 óra is...

Hát ez az, amivel kellene foglalkozni, hogy emberibb legyen a történet. Ehhez pedig kellene munkatapasztalat, nem elég valami bölcsésztarisznyás egyetemen való bennülés vagy PhD-zés. Utóbbiból születnek az olyan programok, amelyeket csak az ért, aki írta (mint anno az analízis könyvem matekból, amit csak az értett ,aki írta). Ebbe belefér minden zöld(ség), mehet a minestrone.

Innentől ez már nem naívság, hanem felelőtlenség a véleményem szerint.

 

De ha már zöld: sok válasz nem volt arról sem, hogy ha már zöld, akkor mitől lesz a környezet egészségesebb? Hol vannak a parkosítások, a zöld területek védelme, vagy legalább a mozgáshoz való lehetőség? Hamár Budapesten ennyire nyomultok, lehetne tolni azt, hogy több parkból nem lesz lakópark, hogy lesz újra egészséges a levegő (a behajtási díj kevés), hogy lesz elégséges mennyiségű tömegsporthoz alkalmas létesítmény, ami nem kerül 10-20 ezer forintba óránként, ahová elmennének az emberek, ha nem szopnának napi 12 órát+nem volna halálos a levegő+ha lenne ilyen.

Addig marad a legeltető állattartás, mint megoldás. A Jobbik féle hobbitgazdaságokkal karöltve egész fasza jövőkép lehet, a szélerőművek tövében jöhetnek a rackaterelési hagyományörző táborok.

Csak a mostani juhászok, gulyások nagy ívben leszarják a zöld politikát, főleg ha nem ártik, miről is beszélünk. Ez is egyfajta konstruktív ellenzékiség (amit terveztek  és aminek örülök), hívjük ezt konstrutkív zöldségnek.

És a Barátok Közt-tel mi lesz?

2010.03.25. 15:18 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: tv2 rtl klub mtv választások jobbik vona politika könyve

Célegyenes van az ikszelésig, meg is kezdődött a ki ígér nagyobb faszságot verseny a még állva maradt játékosok között.

A mit ígérnek megközelítés a maga programoknak csúfolt hevenyészett neszesemmi fogdmegjól-ok tömegével csak egy massza, de az igazi ínyenc dolgok majd most csak most jönnek majd elő. Lesz itt igéret nyuggernek, jobbernek, balernek, libsernek, mindenki megint felzárkóztatja a cigányokat és nekikezd a reformoknak és az ésszerűbb államháztartási működésnek.

Ahogy eddig húsz éve mindig.

Jó oké, ebből kilóg a Jobbik, ahol eddig csak a hatalom szelei cirogatták a mélyszittya ráncokat és szarkalábokat, volt akit felkapott a huzat és repített Brüsszelig, viszont jól lehet alkalmazni a merjünk nagyok lenni zorbáni analógia mentén alkalmazott merjünk nagyokat mondani háryjános terveket.

Értem én, hogy el lehet azt képzelni úgy, hogy majd odaállunk a multi elő, hogy figyi bazze, fizessél ennyit meg annnyit és ez lesz a tervezett bevétel. A multi meg nyilván azt mondja, hogy jó, bocs. Igen a világgazdaság így működik :) Vagy fogja magát és átcuccol 40 km-t a határon túlra és onnantól mondjuk tótoknak fog nem fizetni, ellenben foglalkoztatást meg infrastruktúrát generálni. Volt itt már nem egy iylen cég aki 1 hét alatt leszerelte a komplett gyártást és vitte külföldre, nincs illúzió.

Illúzió az, hogy a jövőképbe beférnek a Megyei hobbitgazdaságok, ahol arra sincs pénz, hogy elvégezze a tavaszi mezőgazdasági munkákat: a korábbi hétszilvafa mára már csak három-négyre devalválódott. Nyilván az ilyen hobbitgazdaságok munkahelyi felszívő ereje óriási, de nem hinném, hogy az őstermelői alternativa fel fogja szívni a nagyvállalatoktól kitett emberek tömegeit: ez még Észak-Koreában se sikerült, ahol az erkélyen is hazai árut termesztenek.

Valamiért engem Vona a korai Orbánra emlékeztetett, legalábbis stílusban, vagy amit és ahogy el akart adni. Nem volt rossz, de semmi új dolog nem volt: egy fizetett hirdetésnek elment, nem tudom milyen bizonytalan szavazót tudott meggyőzni ezzel.

A nyuggereket tuti nem. Azt a másfél millió függőt aki naponta nézi a Barátok közt-et szintén nem :) Ez az új elem, miszerint meg kell szüntetni a két nagy tévét egy monthy pythonos viccnek jó, de hát azok is rohadt kapitalista kizsákmányoló országbeliek, egy fokkal jobbak mint a közelkeletiek csak. Szóval szünjön meg a TV2 meg az RTL Klub, nahát bazze ez aztán a program. Miért nem a nyiltan adott párthoz kötődő TV csatornák? A két nagy alapban egy kalap szar, de legalább tejelnek évente, nézni meg nem kell van elég csatorna (csak egy megjegyzés: a tökéletesen elbaszott hazai médiatörvény miatt külföldre szökő kábeltársaságok,adók szintén nem termelnek egy fillért se). Nem kell nézni Mónikát meg a főzőműsorokat, a kukacos tévé úgyis szépen amortizálja le magát a hozzá nem értés mintaképeként, tessék csak hagyni megrohadni. Valószínű hogy a sok BK függőnek nem esett le még a szép új jövő, de nem csodálkoznék rajta, ha a jövő héten Mesterházy meg az öreg sipitozó boszorka már ezzel riogatná a "demokratákat" hogy megszüntetik a BK-t :)

De mi van a párttévékkel? A sok független adó, mint az ATV, Echo, Hír TV (utóbbinál csodálom hogy a Fidesz-Zsidesz analógiára még nincs az a jobber humor hogy Hír-Zsír TV), nem böki azokat a turáni szemeket? Vagy elég lenne egy Budapest TV méretű fost megvenni és szépen be lehet állni a sorba: lesz Jobbik TV, kérdés az hogy ez morálisan elég lenne-e, ha egy lennétek a többi közül...

Az meg csak külön szép eset, hogy pont egy nap jött össze az a pikáns Morvais eset is, ahol szaros hétezer forintért emlegetni kell a mentelmi jogot. Hogy is van a mondás?

Más szemében a szálkát, sajátunkban a gerendát sem?

· 1 trackback

süti beállítások módosítása