Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Tőzsdézz online

Plus500

Ajánló

Keresés


Utolsó kommentek

  • Perillustris: @Leon Trout: Természetesen nem az egyének felelősségéről beszélünk, hiszen csak éltek a lehetőségg... (2010.06.06. 16:16) Túró Rudolfok
  • SimiTomi: @Perillustris: Nem, azt semmiképpen sem mondanám, hogy támogatni kell őket, de speciel erről most ... (2010.06.06. 15:07) Túró Rudolfok
  • Perillustris: @Leon Trout: Nem kell támogatni a devizahiteleseket, de vissza kéne venni valahogyan a forinthitel... (2010.06.06. 13:24) Túró Rudolfok
  • wip: @fittipaldi a Bajnait ne b..-asd, Ő hozta helyre az országot 1/egy/ év alatt!Igaza van a posztírón... (2010.06.06. 09:43) Túró Rudolfok
  • SimiTomi: Eddig nem nagyon tudtam sajnálni a devizahiteleseket, mert hát tisztában voltak vele, hogy mit is ... (2010.06.06. 09:43) Túró Rudolfok
  • wip: Akadhat még egy olyan lehetőség, hogy zavarjuk el a pártapparátusokat a francba,vegyük a kezünkbe ... (2010.06.06. 09:29) Túró Rudolfok
  • Joszip Viszarionovics Sztalin: @wiener: vízerőművek, szélerőművek és jelenleg még elenyészőbb arányban, de a magyar állapotokhoz ... (2010.06.06. 09:08) Túró Rudolfok
  • winghealer: OFF A poszt mondanivalóját nem érinti de a Godot-ra várva ("mint Godot-ra a regényszereplők") az ... (2010.06.06. 09:00) Túró Rudolfok
  • Utolsó 20

Fogadjunk?

8 avagy egyharmad franzstadti Dzsekkbajer

2008.07.30. 12:07 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: böpö bombariadó

Az események déli 12 és este 20 órak között történtek

 

12.00-13.00

Remek nap volt a tegnapi. Főleg akik itt lakunk abban a körben, akikből most hír lett. A múltkor csak néztem, amint Angyalföldön "műveltek" a hazai "szakértők" a kitelepítés alatt és titkon reméltem, hogy az ottani hibákból tanulhatnak, főleg ami a kommunikációt illeti. Dzsekkbajer este lemaradt a hírről, miszerint bombát találtak a kerületben ezért nyugodtan feküdt le aludni. Mivel szabadságon van ezért kényelmesen ébredt, 11 óra tájban megnézi a híreket a neten, hogy épp hol kellene megmenteni a világot. Dzsekk döbbenten konstatálja, hogy reggel 7 óra óta evakuálják (evakuálták) a környezetét. Lehet hogy kimaradt? Ki tudja? Még a postás sem csengetett, nemhogy a rendőrök. Kerti ajtó kinyit, fülelés, hangosbemondó nincs, mint ahogy emberek se.

Dzsekk kislattyog az utcára, hogy hő mi vanmá. A környék úgy néz ki, mint a Kaptár utolsó képsorai, hullák nélkül. Sehol egy ember, a közeli benzinkút a műanyag bójákkal lezárva. Kemény.

 

13.00-14.00

Dzsekk felöltözik szépen kényelmesen, magához vesz némi dollárokat és elhagyja a bázist. A cél hogy humanoidot találjon, aki meg tudja mondani, hogy most mi is van. Ez értelmes életformát feltélelez, ami igazi kihívást jelent a környéken. A sarkon rendőrökbe botlik, aki a lángososbódénál támasztják a könyöklőt. Annyit mondanak, hogy el kell hagyni a területet. Ennyit és nem többet. Szerencsétlen külföldi diák angolul próbálkozik kérdezni, hogy mi történt, miért nem mehet be a bérelt lakásába. A rendőrök rendíthetetlen nyugalommal álldogálnak, tuti egy zsarufilmben látták. Kovács 2 őrmesternek még olyan Réjbenes napszemüvege is van, hogy jól álljon többször megnézi magát a lángosos ablakában. Ellenben egy szót sem szólnak a diáknak hogy milyen tényállás forog fenn. Dzsekk megunja és elmondja a diáknak hogy hagyja el a területet, mert bombariadó van.

 

A rendőrök hangos/halk köszönömmel köszönik meg a kapott segítséget és kicsit szégyenlik magukat hogy egy mondatot sem képesek összehozni angolul. Megígérik, hogy a jövőben legalább egy kis fecnire felírják angolul a kulcsmondatot, amelyet az adófizetők pénzéből fenntartott Katasztrófavédelem (ez inkább a katasztrófa védelme, mint elhárítása) fog összeállítani, ha kell, felvesznek egy szóvivőt. (rendezői változat!)

Dzsekket faggatja a külföldi, hogy honnan fogja megtudni, hogy vissza lehet térni. Dzsekk mondja sehonnan, mert az itt nem szokás. Ha nem lesz tömeg a lezárt terület határán, és szabad a belépés, akkor onnan. Esetleg nézze a TV-t folyamatosan, ha van rá esélye. Útközben kifelé látnak egy másik külföldit (?) befelé baktatni 2 kisgyermekkel a zónába. A külföldi kiabál utána, látszik hogy benne még van társadalmi szolidaritás. A ksi caládot senki sem tartja fel a Haller utcán befelé császkálni. Ahogy másokat sem, mert van itt minden: cvekkeres-piacról jövő, fiatal suhancok, stb. A Nagyvárad térnél egy egyenruhás fószer ül a járdán. Strázsa Security-s kiskabát. Dzsekk gondolja, hogy ő az aki majd lezárja az utat. Közelről az illető egy lepattant alkoholistának tűnik, aki épp pihen a járdán.

 

14.00-15.00

Nehéz kora délután mit kezdenie magával az embernek, főleg hogy semmi infó nincs arról, hogy meddig tarthat a dolog. Dzsekk barátai vagy dolgoznak vagy nyaralnak, ezért Dzsekk bemetrózik a belvárosba, beül a Liszt Ferenc téren egy kávézóba. Iszik egy kávét és egy pohár sört. Töneg van, mintha mindenki itt termelné a dzsídípít. Arabok ebédelnek és valami keverék angol-magyar nyelven bizniszelnek. A biznisz az biznisz jeligével valamit százhatvanmillióra tartanak. A kávé jó, a sör pocsék és semmiben sem emlékeztett a Paulanerre, inkább tűnik Drehernek. Az ára inkább, borravalóval egy ezrest kóstál. Dzsekk letudta ezévi itteni fogyasztását.

 

A honvédelmi miniszter a helyszínre látogat és vigyázó szemeit a bombára veti. Szakértő szemekkel és magabiztosan megállapítja, hogy a bomba nagy. Ezt el is mondja a médiának. A média elismerően bólogat: Azannyát ez aztán tud. A belügyminiszter nem látogat a helyszínre, ki tudja merre jár. Ellenben Dzsekk helyett mások felhívják az elnököt és közlik, hogy tényleg nagy a bomba. (rendezői változat!)

 

15.00-16.00

Dzsekk elvillamosozik a Corvin moziig és elsétál a tiltott zóna határához. Tömeg. A Mester utcai megállónál a villamosmegállóban eszméletlen ork horda üldögél és várakozik, de ez egy másik történet (film). Úgy tűnik a helynek olyan aurája lehet, hogy ide nem ér a bomba... A villamosok járnak, csak a Boráros téren nem állnak meg. A Mester utcánál igen. Ezek szerint tényleg biztonság van itt. A posztoló rendőrök semmit se tudnak, csak annyit hogy tilos az Á. Víz az továbbra sincs a várakozóknak, vagy ha volt, az már kezdésre elfogyott.

Dzsekk visszamegy a Corvin mozihoz, és megnézi mi a kínálat. Meglepődik, hogy egy moziban nincs kiírva mit vetítenek ma, ezért kénytelen levadászni egy újságot amiben ezt meg tudja nézni. Az egyetlen nézhető filmet (X-akták) épp lekéste. Cserébe megkeresi az illemhelyet, amelyet szag után meg lehet találni. A penetráns ammóniaillat és retyóküllem Dzsekket azon időszakára emlékezteti, amikor még a Keletibe tartó dél-alföldi vonatokon utazott.

 

A hatóságok teljesen felkészültek az esetre. A kordonok körül kiplakátolva vannak az átmeneti szállások elérhetőségei, a Polgári védelem és a Vöröskereszt ásványvizet oszt a várakozóknak. Mivel 16.000 embert kellett kitelepíteni, ebből olyan 5-6.000 emberre számolnak legrosszabb esetben, akiknek szállást kell biztosítaniuk. A híradásokban mutogatott szállások csak a jéghegy csúcsai, mivel azokat az első órában elfoglalták az idős és beteg emberek. (rendezői változat!)

 

16.00-17.00

Dzsekk beül a Corvin mozi melletti kissé lepattant, de legalább olcsó kricsnibe. Megiszik még egy kávét és egy kólát és tartaléktervet készít. Közben tovább folyik a non-stop szirénázás, a teraszon üldögélve úgy tűnik, hogy az emberek még mindig keringenek, mint gólyafos a levegőben. Ezúttal egy ötszázasból kijön a dolog.

 

17.00-18.00

Visszaséta a kordonhoz. Értelmesebb és tájékozottabb rendőr közli hogy most kezdtek neki. Dzsekk nem érti, hogy miért délután fél hatkor kezdenek neki, mikor ha probléma lesz, és tényleg elszabadulna a káosz, besötétedik. Dzsekk úgy dönt, jobb híjján megnézi az X-aktákat és ha a moziban dörrenést hall, akkor tudja, hogy baj van. Jegy kólával 1.500 Ft. Várni a bizonytalanra megfizethetetlen.

 

A bomba nagysága miatt a kitelepítés reggel kezdődik olyan szervezettséggel és létszámmal, hogy délre végezzenek. A helyszínre látogató politikusok 11.45 és 12.00 között filmezhetik magukat PR okokból a bombánál. A felelős vezetők el akarják kerülni az estébe nyúló vesztegzárat tekintve a délutáni csúcsforgalomra, a budapesti-, amúgy is közlekedéskáosz-közeli állapotra, valamint az esetleges sötétségre, ha a közműveket le kell kapcsolni. (rendezői változat!)

 

18.00-20.00

Dzsekk nagy X akták rajongó, azonban ez a film neki is kínos. Inkább a bomba. A vége felé egyre többen sms-eznek és rugdossák a székekeket. Dzsekk azon gondolkodik, hogy 2 hónapja még kiröhögte volna azt, aki azt mondja hogy az új Indiana Jones filmben több UFO lesz, mint az új X-akták filmben.

Film után újabb EÜ séta a kordonokig. Sehol semmi, sehol senki. Emberek sétálnak be pakokkal az eddig lezárt területre. Senki nem tud semmit, csak annyit hogy vége, lehet hazamenni. A belső részeken még villódzó rendőrautók. Dzsekk hazabaktat, a már kinyitott non-stopban vesz egy üveg seritalt és megnézi a neten, hogy mi is történt. Mert a helyszínen újra nincs semmi tájékoztató.

A bejegyzés trackback címe:

https://boffevangeliuma.blog.hu/api/trackback/id/tr20592566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása