Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Tőzsdézz online

Plus500

Ajánló

Keresés


Utolsó kommentek

  • Perillustris: @Leon Trout: Természetesen nem az egyének felelősségéről beszélünk, hiszen csak éltek a lehetőségg... (2010.06.06. 16:16) Túró Rudolfok
  • SimiTomi: @Perillustris: Nem, azt semmiképpen sem mondanám, hogy támogatni kell őket, de speciel erről most ... (2010.06.06. 15:07) Túró Rudolfok
  • Perillustris: @Leon Trout: Nem kell támogatni a devizahiteleseket, de vissza kéne venni valahogyan a forinthitel... (2010.06.06. 13:24) Túró Rudolfok
  • wip: @fittipaldi a Bajnait ne b..-asd, Ő hozta helyre az országot 1/egy/ év alatt!Igaza van a posztírón... (2010.06.06. 09:43) Túró Rudolfok
  • SimiTomi: Eddig nem nagyon tudtam sajnálni a devizahiteleseket, mert hát tisztában voltak vele, hogy mit is ... (2010.06.06. 09:43) Túró Rudolfok
  • wip: Akadhat még egy olyan lehetőség, hogy zavarjuk el a pártapparátusokat a francba,vegyük a kezünkbe ... (2010.06.06. 09:29) Túró Rudolfok
  • Joszip Viszarionovics Sztalin: @wiener: vízerőművek, szélerőművek és jelenleg még elenyészőbb arányban, de a magyar állapotokhoz ... (2010.06.06. 09:08) Túró Rudolfok
  • winghealer: OFF A poszt mondanivalóját nem érinti de a Godot-ra várva ("mint Godot-ra a regényszereplők") az ... (2010.06.06. 09:00) Túró Rudolfok
  • Utolsó 20

Fogadjunk?

Zöld helyett rózsaszín

2010.03.26. 17:18 | Böff | 2 komment

Címkék: választások lmp

Lefutott az LMP is, gondoltam alszom rá egyet, mi is hangzot el. Ha ennek a műsornak célja az, hogy üzeneteket közvetítsen a hallgatóság felé, talán a legjobb dolog az, hogy alszunk ár egyet és amire emlékszünk másnap, az volt számunkra a lényeg.

Szóval túl vagy Schifferen is. Sommázva a tegnapiakat többre emlékszem a Toncsika mosolyára, mint amit maga az LMP akart mondani összességében, igaz azt legalább nagyon zöldesen.

Mert ha volt valami az a zöldülés. Ezzel csak egy baj van itthon: a rácsos kapu festésén a lakosság 99%-ának halvány lila (zöld) fingja sincs mit jelent az hogy zöld. Hogy a politika is lehet más, meg lehet zöld, fogadjuk el, de most már hogy van egy "program" is a korábbi szép szavak mellett ideje volt belevágni a zöld lecsóba, hogy értem én, de mit is jelent ez.

És itt vissza is értünk az egy napi ülepedésre, magyarán mennyi üzenetet sikerült dekódolni ebből. Ami biztos, hogy a többi párthoz hasonlóan itt nagyon is ültek a zöldségek, ha már zöld pártról beszélünk.

Megint lesz kommunizmus, igaz nem piros, hanem zöld, mert ennyi állampolgári juttatás és alanyi jogon járó bármi is csak abban a rednszerben létezett, illetve létezett volna, ha eljut oda leglább egy ország is. Ez a minimálmegélhetés, meg a lakáshoz való jog olyan valami zöld irányzat, amely nem is zöld már: rózsaszín. Valahogy nem értem, hogy nem tűnik fel senkinek sem, hogy 20 éve az egész tetves régió azért küzdött hogy kapitalista legyen. Nem szocialista (nyugaton nem küzdöttek ezért), hanem kapitalista. Most hogy azok lettünk, nem jó és vagy így vagy úgy de újra fel akarjuk találni a meleg vizet.

Értem én, hogy a méltóság meg a megélhetéshez való jog az fontos dolog, de kérem szépen semmi nem hangzott el arról, hogy a manapság tömegsporttá vált ingyenélősködés és potyautazás hogyan fog elmozdulni abba az irányba, hogy bazze méltóságod ahhoz is legyen hogy munkát keresek AKTÍVAN és nem várod a segélyt meg a feketemunkát.

A zöld munkahelyteremtés nekem zavaros, Péló Barna szavaival nekem nem jött át. Lehet ha rózsaszín lenne a színe akkro érteném, mert akkor tudom hogy illuzió. Most viszont marad az, hogy zöld és nem tudom mitől zöld a zöld, amit fel tudtam fogni az az, hogy ahogy anno a Fityisz, itt is a belső fogyasztás felturbózásával lesz majd bevételgenerálás. Az a konkrétan megfogalmazott 10%+ foglalkoztatási ráta emelés engem megriasztott, de lehet én vagyok csak hitetlen és tényleg elérhető a történet, de ezt a milliós nagyságrendű emelkedést már Orbánéknak sem hiszem el, nemhogy egy langyi következetességgel -a humánusság zászlaja alatt- nyomuló párt esetén.

Mert megvalósítható, ha olyan rohadt kemény feltételek és büntetések, megvonások lesznek, ahol már nem fogja megérni bodzát szedni vagy bárkit feketén foglalkoztatni, de amig a minimálbért emeljük -feltételek nélkül- meg fókuszban a legeltető állattartás, addig nehezen tudok elképzelni ekkora ugrást.

A multikat megint kellett baszogatni, igaz nem szeretem őket, de ez kezdett Jobbik light formát ölteni. Miért nem lehetett arról beszélni, hogy bőven elég lenne, ha a hazai törvényeket vaskézzel tartanák be, a hozzá tartozó büntetések nem a röhely kategóriát súrolnák (munkaügy, stb)? Volt tapasztalatom benne, hogy sok multi inkább bevállalta a vicces büntetéseket, és olcsóbban kijött, mintha alkalmazta volna az előírásokat.  Ugyanez vonatkozik a munkaidőre: nyugaton hazazavarnak a 8 óra után, met olyan szinten bassszák meg a cégeket ha elrendelés nélkül túlórázol hogy ihajj. Itthon meg egy átlagos multis dolgozó szop 10-12 órát naponta, mert ez az elvárt! Nem ez a kívánatos, de ugye a hazai helyi kisfőnökök is cinkosak benne, mert túlórát nem fizetnek ellenben csináld meg bazze tart amig tart: és ez sosem fér bele 8 órába. Ma már a munkaszerződések is úgy íródnak hogy a munkaidő rugalmas: de csak azért hogy beleférjen az akár 12 óra is...

Hát ez az, amivel kellene foglalkozni, hogy emberibb legyen a történet. Ehhez pedig kellene munkatapasztalat, nem elég valami bölcsésztarisznyás egyetemen való bennülés vagy PhD-zés. Utóbbiból születnek az olyan programok, amelyeket csak az ért, aki írta (mint anno az analízis könyvem matekból, amit csak az értett ,aki írta). Ebbe belefér minden zöld(ség), mehet a minestrone.

Innentől ez már nem naívság, hanem felelőtlenség a véleményem szerint.

 

De ha már zöld: sok válasz nem volt arról sem, hogy ha már zöld, akkor mitől lesz a környezet egészségesebb? Hol vannak a parkosítások, a zöld területek védelme, vagy legalább a mozgáshoz való lehetőség? Hamár Budapesten ennyire nyomultok, lehetne tolni azt, hogy több parkból nem lesz lakópark, hogy lesz újra egészséges a levegő (a behajtási díj kevés), hogy lesz elégséges mennyiségű tömegsporthoz alkalmas létesítmény, ami nem kerül 10-20 ezer forintba óránként, ahová elmennének az emberek, ha nem szopnának napi 12 órát+nem volna halálos a levegő+ha lenne ilyen.

Addig marad a legeltető állattartás, mint megoldás. A Jobbik féle hobbitgazdaságokkal karöltve egész fasza jövőkép lehet, a szélerőművek tövében jöhetnek a rackaterelési hagyományörző táborok.

Csak a mostani juhászok, gulyások nagy ívben leszarják a zöld politikát, főleg ha nem ártik, miről is beszélünk. Ez is egyfajta konstruktív ellenzékiség (amit terveztek  és aminek örülök), hívjük ezt konstrutkív zöldségnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://boffevangeliuma.blog.hu/api/trackback/id/tr131871046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.03.27. 16:58:43

Javaslom, nézd meg az LMP programját, megtalálod benne az összes választ arra, amit feltettél. Korántsem rózsaszínben.

lehetmas.hu/program

Böff 2010.03.27. 21:42:14

Belenéztem de majd még jobban elmerülök benne, bár ez a garantált minimumjövedelem nálam kiverte a biztosítékot.

"nőne a mélyszegénységben élők száma, és tovább terjedne az uzsora."
- Tessék inkább azzal foglalkozni hogy ne legyen uzsora.
- a sok minimálbéres vállalkozó szépen majd ezalatt fog tengődni extra bevétel kínálja magát

"A garantált minimum jövedelem munkavállalást ellenösztönző hatását, azon túl, hogy munka mellett is igényelhetővé tennénk, azzal is csökkentenénk, hogy az újonnan munkába állók esetében az első évben a jogosultság szempontjából a bérjövedelem egy része nem számítana be a háztartás jövedelmébe."

Milyen ellenösztönző hatás ez? Ha nem akar dolgozni, akkor is megkapja. Ha meg mellette bodzát vagy MÁV kábelt gyűjt ,akkor csak fix kereset az egész.
süti beállítások módosítása