Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Tőzsdézz online

Plus500

Ajánló

Keresés


Utolsó kommentek

  • Perillustris: @Leon Trout: Természetesen nem az egyének felelősségéről beszélünk, hiszen csak éltek a lehetőségg... (2010.06.06. 16:16) Túró Rudolfok
  • SimiTomi: @Perillustris: Nem, azt semmiképpen sem mondanám, hogy támogatni kell őket, de speciel erről most ... (2010.06.06. 15:07) Túró Rudolfok
  • Perillustris: @Leon Trout: Nem kell támogatni a devizahiteleseket, de vissza kéne venni valahogyan a forinthitel... (2010.06.06. 13:24) Túró Rudolfok
  • wip: @fittipaldi a Bajnait ne b..-asd, Ő hozta helyre az országot 1/egy/ év alatt!Igaza van a posztírón... (2010.06.06. 09:43) Túró Rudolfok
  • SimiTomi: Eddig nem nagyon tudtam sajnálni a devizahiteleseket, mert hát tisztában voltak vele, hogy mit is ... (2010.06.06. 09:43) Túró Rudolfok
  • wip: Akadhat még egy olyan lehetőség, hogy zavarjuk el a pártapparátusokat a francba,vegyük a kezünkbe ... (2010.06.06. 09:29) Túró Rudolfok
  • Joszip Viszarionovics Sztalin: @wiener: vízerőművek, szélerőművek és jelenleg még elenyészőbb arányban, de a magyar állapotokhoz ... (2010.06.06. 09:08) Túró Rudolfok
  • winghealer: OFF A poszt mondanivalóját nem érinti de a Godot-ra várva ("mint Godot-ra a regényszereplők") az ... (2010.06.06. 09:00) Túró Rudolfok
  • Utolsó 20

Fogadjunk?

Levél a távolból

2010.06.25. 01:15 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: orbán schmidt pál

Kedves barátaim,

 

Először is üdvözlet a napsütötte Bulgáriából, remélem odahaza minden rendben van, itt süt a nap és árvíz sincs, csak rakija, igaz az nem olyan finom mint a mi kisüstink, ráadásul nem is lehet itt legálisan főzni (azt hiszem).

 Mi bezzeg megcsináltuk.

 

 

 

Most hogy túl vagyunk a kezdeteken és az első hónapon, javaslom lépjünk tovább. Remélem kellő tisztelettel fogadtátok Ildikóék jelöltjét és az egekig magasztaltátok. Tudjátok, az ellenfélre mért vereséget megelőző dicséret, közvetve a mi dícséretünk. De idézhetném azt a dakota közmondást is, hogy ne fitymáld az irokéz lovát, mert elsül a csatabárdja. Ahogy beszéltük ezt nemrég ’Csúton, ideje előjönni a farbával, szépen, okosan, taktikusan, hogy az is megértse, aki a Csintalant hívogatja a műsorában.

Apropó Sanyi, szóljatok neki, hogy kelleni fog egy kis összeállítás Paliról, mint snájdig és közkedvelt emberről, mellette kell valaki aki felkészül a Kálmán Olga felé is. A lojalitás és diplomata a kulcsszó, valamint a kapcsolatrendszer.

Tehát ideje bejelenteni a jelöltünket, mindenki Pali bátyját. Én rá gondoltam, bár nem tudom kinek volt ez nem világos, illetve a vezetői értekezleteken nem volt ellenvetésetek.  Jó, nem egy Barrosso vagy Rasmussen, de melyik EU-s ország mondhatja el magáról, hogy olimpiai bajnok a köztársasági elnöke. Ha lehet a kommunikációsok találjanak ki valami frappáns új elnevezést is; még díjazom is a történteket: egy üveg saját szilva a legjobb ötletért. Legyen benne valami hasonló mint amikor még a Demszkyvel harcolt: ő mindenki jelöltje, nem hozzánk tartozik.

 El ne felejtse bejelenteni hogy nem lesz a párt tagja amíg ő köztársasági elnök!

 Szóval valami frappáns kellene, olyan igazi Mátyás királyos, a nép nagy kedvence, mindenki Palija. Valami emberek embere, ha visszaemlékszem a római jogra, akkor ott a plebejus körül keresgélnék valamit, de hát leparasztozni mégse lehet senkit mostanság, még csámcsogna az ellenzék. Szóval olyan kell, ami távol teszi őt tőlünk, mint egy független apa. Ne feletsétek ki a NOB-ot, a MOB-ot, az EP-t meg mindent, ami jól hangozhat: a nevek elegek, semmi eredmény vagy bármi más nem kell: úgyse értenék vagy csak félreértenék. Az sem lenne baj, ha kicsit a számokkal játszanánk, ha már a Lajos balszerencsés elszólása óta úgy látszik a többség érzékeny a számokra: kétharmadunk van, legyenek benne harmadok. Igen harmadok ez jó: minél több annál jobb. Akár négyharmad is.

 Ne felejtsük el a határon túliakat sem! Azt hiszem a negyedik harmad lehetnének ők. Mit gondoltok?

 Gondolkoztam itt a tengerparton azon, mit kezdjünk majd a Pali múltjával. Szerencsére  nem ígértünk semmi kézzelfoghatót: se közvetlen köztársasági elnökválasztást (még mit nem), se a volt rendszer ügynöki és káderrendszerének az egyszeri és mindenkori tisztázását/lezárását. Azt hiszem semmit se csináljunk ezzel: hagyjuk a francba, ahogy eddig is. Be a szőnyeg alá. Ha cinikus lennék, azt is mondhatnám, hogy így jobban elfogadható a teljes lakosság „embere” mert a régi komcsikhoz is szól a történet: persze ez csak vicc, ne is foglalkozzatok vele és nehogy a Petike ilyeneket mondjon a Reggelben vagy az Estében! Koncentráljunk a sportra, abban jók vagyunk meg szeretjük is. Az olimpia idehaza mindig nagy varázs, majd szépen arra felépítünk mindent a következő két évben: már látom a lelki szemeim előtt ahogy a köztársasági elnök úr ott van Londonban és segíti a magyar sportolókat!

 De visszatérve a feladatokra, remélem minden halad ahogy megbeszéltük. Ha visszaérek tartunk egy megbeszélést, hogy mi legyen ezzel a Simor üggyel. A két milliós plafont a jelek szerint jól fogadták, ahogy mondtátok a telefonban szépen mennek a személycserék is, jól áll az Ász, az ÁB, a KSH, az ÁK és a többi ügy is. No nem hiába győztetek meg arról hogy kell 42 államtitkár, csak el ne bízzák magukat! A médiatörvényről még beszélnünk kell, a blogos meg a facebook-os részt nem nagyon értem, de hát én ilyen vagyok, tudjátok. Tényleg nekem van blogom mint a Gyurcsánynak, vagy csak a Facebookon vagyok jelen?

 Visszatérve az Országgyűlésre, ha Pali már nem lesz akkor kell oda is valaki. Lacit javaslom. Most hogy már nem egy oroszlánnak tűnik, egész joviális lett, és megérdemli ezt a közhivatalt na. Sokat tett értünk, remélem egyetértetek velem: meg ne felejtsétek az ellenzékiek fölé egy karakán emberke kell és ismerjük a Lacit.

 Nemsokára otthon vagyok, és a VB döntő előtt még sok mindent el kell intézni. Ahogy hallom az, hogy a képviselők nyújtanak be törvényeket és a minisztereink nincsenek ott, adott egy sakkot a többieknek. Nagyon helyes, csak rágódjanak. El tudom képzelni pl. a Shiffert ahogy berzenkedik. A taktika marad, bevált.

 Lassan befejezem, mert vacsora és a sopszka frissen, a rakija meg hidegen jó. A maradék pár nap ha valami fontos dolog történik, hívjatok, írjatok. Lajosnak üzenem, hogy a kért pia megvan, majd visszük haza.

 

Baráti üdvözlettel,

 Viktor

 

u.i: mondjátok meg Petike beszédtanárának, hogy sokat gyakorolják a lojális, diplomata és úriember szavakat meg az e témakörhöz tartozó többi szövegkörnyezetet. Nem szeretnék a napokban valami újabb bakiról hallani.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boffevangeliuma.blog.hu/api/trackback/id/tr992108193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása