Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Tőzsdézz online

Plus500

Ajánló

Keresés


Utolsó kommentek

  • Perillustris: @Leon Trout: Természetesen nem az egyének felelősségéről beszélünk, hiszen csak éltek a lehetőségg... (2010.06.06. 16:16) Túró Rudolfok
  • SimiTomi: @Perillustris: Nem, azt semmiképpen sem mondanám, hogy támogatni kell őket, de speciel erről most ... (2010.06.06. 15:07) Túró Rudolfok
  • Perillustris: @Leon Trout: Nem kell támogatni a devizahiteleseket, de vissza kéne venni valahogyan a forinthitel... (2010.06.06. 13:24) Túró Rudolfok
  • wip: @fittipaldi a Bajnait ne b..-asd, Ő hozta helyre az országot 1/egy/ év alatt!Igaza van a posztírón... (2010.06.06. 09:43) Túró Rudolfok
  • SimiTomi: Eddig nem nagyon tudtam sajnálni a devizahiteleseket, mert hát tisztában voltak vele, hogy mit is ... (2010.06.06. 09:43) Túró Rudolfok
  • wip: Akadhat még egy olyan lehetőség, hogy zavarjuk el a pártapparátusokat a francba,vegyük a kezünkbe ... (2010.06.06. 09:29) Túró Rudolfok
  • Joszip Viszarionovics Sztalin: @wiener: vízerőművek, szélerőművek és jelenleg még elenyészőbb arányban, de a magyar állapotokhoz ... (2010.06.06. 09:08) Túró Rudolfok
  • winghealer: OFF A poszt mondanivalóját nem érinti de a Godot-ra várva ("mint Godot-ra a regényszereplők") az ... (2010.06.06. 09:00) Túró Rudolfok
  • Utolsó 20

Fogadjunk?

A híd túl messze van

2007.10.26. 20:09 | Böff | 3 komment

Címkék: szittyanikum hőbörgések könyve

Megint de ja vu-m van. Fiatalodtam nem is tudom lassan mennyi évet. Emlékszem mikor anno igyekeztem Budáról Pestre reggel a 7-es buszon, hogy dolgozni menjek, erre valami miatt lehalt a közlekedés az Erzsébet híd körül.

Akkor még nem tudtam, hogy az idiotizmusnak újabb társasjátéka éled fel idehaza.

Azóta pedig tudom, ugyanúgy mint az a kétmillió másik ember akinek dolga van a fővárosban és valahová el kell jutnia. Persze a faszkalapok Linné szerinti biológiai osztályozása alapján újabb és újabb állatfajokat lehetne mostmár hivatalosan is törzskönyvezni, mert egyszerűen szánalmas és tragikomikus az, ami itt folyik idestova a választások óta. Mert ugye ma újra kell kezdeni mindent, mert ma biztos megváltozik minden nem? Ugye idióták? Csuklyás-maszkos operettszittyák ma újra világmegváltást akartak: bár millióan meg nem. Van aki keveri az idiokráciát a demokráciával. Az idiokráciában lehet erőltetni ugyanazt a dolgot ami nem megy, mert mint a lendkerekes autó a falnál, újra meg újra neki lehet szaladni. Eredmény persze ugyanaz.

Illetve nem. Mert akinek a töke televan a politikával vagy kíván minimum akut kankót az összes hídfoglalónak, az szop akarva-akaratlanul. Tömegközlekedés nincs, és ha esetleg autós vagy jó esetben csak a szimpátiádat kérik (mire fel?), rosszabb esetben meg is rugdossák a kocsidat. Vagy csak kedvesen sietsz bazmeg te köcsög jelszóval ingatják buksijukat hogy nehogy már ne legyél szolidaritásban velünk.

Summa summarum te szopsz, ők meg játszák tovább a ki nevet a végén-t. Mert parasztja reggelre újra szabad. Kap szabálysértési bírságot, kipengeti a 20 rongyot és mehet újra szart kavarni. Benntartani nem lehet (?) így jöhetnek kifelé miután az alamizsna kifizetésre került. A mellékelt jóvágású fiatalemberek is erkölcsi meggyőződésből állnak ki véleményük mellett, miután egy pohár fehérbor mellett véleményt cseréltek és megvitatták az aktuálpolitikai kérdéseket. Ránézésre azt kell mondanom, hogy a többséget képviselik, akiknek érdemes szavazati jogot adni és érdemes akármennyit is, de juttatni a közösből. Értékteremtő közösség, akinek elsődleges szempontja az, hogy az ország nap mint nap gyarapodjon és szépüljön.

Mondjuk érdekelne miből fizetik ezt. Mert ennyi szabadsága senkinek sincs. Így vagy munkanélküli vagy adócsaló (minimálbéres vállalkozó). Miből telik folyamatosan a hőbörgésre, a bírságokra? Mindenki pólót árul a neten (számlával?) mint az öntudat apostola, ez a szép szittya nevű TC? És komolyan bármelyikük is elhiszi azt, hogy ha a kórusban mondják a Gyurcsány takarodj-ot, akkor idén le fog mondani? Vagy ha a buszon vagy villamoson csinálják a fesztivált, akkor egy emberként fog mindenki skandálni?

Vártam a Ferenciek terén a 7-es buszt (ezúttal Budára kellett mennem) délelőtt és teljes káosz volt. Nem értem a rendőröket is, hogy nem találtak olyan jogszabályt, amivel a birkatereléses módszer helyett lehetne azt az összes barmot gyorsabban és hatékonyabban leterelni a hídról? Főleg hogy napok óta tudják, mi lesz ma. Jönnek az idiokrácia képviselői, újabb Y tervekkel és adja az ártatlan járókelőt. Persze bazmeg épp arra van dolgod és pont neked. Erre megint baszottul ráérsz, ahelyett a GDP-hez járulnál hozzá és nem csak a markodat nyújtanád a közösbe. Ettől függetlenül nem irigylem a rendőröket, nem kis önuralom kell ahhoz, hogy nyugalommal lehessen ezen "öntudatos állampolgárokat" kultúrált módon eltanácsolni a közlekedési veszélyhelyzettől.

Angol módszer

Érdekes módon az angolok meg tudták oldani, hogy a focihuligánok ne legyenek a meccseken: jelenésük van a rendőrörsön. Ez itt miért nem működik? Miért nem lehet annak a 100 baromnak idézést küldeni arra a napra (jelen esetben a maira) és például egy hivatalos pszichomókussal kicsit elbeszéltetni őket. Akár kiscsoportos terápiában is, ahol közösen elsírhatnák hogy igazából milyen lelki bajuk is van (a kis pöcstől a tinédzser korú viszonzatlan szerelemig), hátha új színek bukkannnak fel az árpádsávos psziché mezsgyéjén? Miért nincsenek időzített idézések, mehetett volna Budaházynak is, aki háziőrizet ide-oda, mégis szabadon csatangolt elfelé. De ki fognak vele baszni, ha papírt kap arról hogy nem hagyhatja el a házat. Nahát. Szóval a rendőrség is lehetne tökösebb, határozottabb, mert ez egyelőre úgy tűnik, akkor sem tudnak mit csinálni, ha adott a balhé időpontja és helye.

A kormány helyében pedig igenis fizetett hirdetésben tudatnám a választókkal, hogy az X. napi zavargások Y millió forintba kerültek, amelyet Ön fizetett. Helyette felújíthattunk volna Z tornatermet vagy iskolát vagy vehettünk volna W db kórházi műszert, de sajnos a pénz elment erre. Megértésüket köszönjük.

 

Visszafelé kora délután áll a bál a Ferenciek terén. Jó vágású értelmiségiek (Szabó László Kékfényének anno szereplői egy Hankiss-beszélgetés résztvevői hozzájuk képest) ordítják a Gy. Takarodjot, épp hogy le lehet még jutni a metróhoz.

 

Közben a hajléktalanok az aluljáróban egyre inkább összehúzzák magukat, mert hideg van és a főváros tele van velük. Budán meg ég egy áruház. De szarjunk mindezekere, mert van ennél nomen est omen égetőbb probléma: hidat foglaltunk anno és ezt ünnepeljük meg, meg táncolj Feri. Ettől jobb lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://boffevangeliuma.blog.hu/api/trackback/id/tr78209151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uncletibi 2007.10.27. 12:51:55

Teljes mértékben egyet értek - vidékről

üdv ut

aranyhaj.blogspot.com 2007.10.27. 13:54:55

a blogomban már adtam hírt - röviden - a blokádról.
vannak még új hírek, képek, hasznos linkek. Nézd meg.

pajor 2007.10.27. 20:46:41

Osztom a felháborodásod! Nekem is kerülnöm kellett a patkányok miatt, pedig rendszerint a hídon megyek át hetessel.
Fontosnak tartom, hogy minnél több helyen (blogon, újságban) nyilvánítsák ki a nemtetszésüket a civilizált budapestiek és nevezzék nevükön ezeket a tetveket! Anélkül, hogy egy kicsit is politizálnnánk, ugyanis ha valaki faszparaszt, arról nem a Gyurcsányferenc tehet.
süti beállítások módosítása