Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Tőzsdézz online

Plus500

Ajánló

Keresés


Utolsó kommentek

  • Perillustris: @Leon Trout: Természetesen nem az egyének felelősségéről beszélünk, hiszen csak éltek a lehetőségg... (2010.06.06. 16:16) Túró Rudolfok
  • SimiTomi: @Perillustris: Nem, azt semmiképpen sem mondanám, hogy támogatni kell őket, de speciel erről most ... (2010.06.06. 15:07) Túró Rudolfok
  • Perillustris: @Leon Trout: Nem kell támogatni a devizahiteleseket, de vissza kéne venni valahogyan a forinthitel... (2010.06.06. 13:24) Túró Rudolfok
  • wip: @fittipaldi a Bajnait ne b..-asd, Ő hozta helyre az országot 1/egy/ év alatt!Igaza van a posztírón... (2010.06.06. 09:43) Túró Rudolfok
  • SimiTomi: Eddig nem nagyon tudtam sajnálni a devizahiteleseket, mert hát tisztában voltak vele, hogy mit is ... (2010.06.06. 09:43) Túró Rudolfok
  • wip: Akadhat még egy olyan lehetőség, hogy zavarjuk el a pártapparátusokat a francba,vegyük a kezünkbe ... (2010.06.06. 09:29) Túró Rudolfok
  • Joszip Viszarionovics Sztalin: @wiener: vízerőművek, szélerőművek és jelenleg még elenyészőbb arányban, de a magyar állapotokhoz ... (2010.06.06. 09:08) Túró Rudolfok
  • winghealer: OFF A poszt mondanivalóját nem érinti de a Godot-ra várva ("mint Godot-ra a regényszereplők") az ... (2010.06.06. 09:00) Túró Rudolfok
  • Utolsó 20

Fogadjunk?

Look Monthy Python

2010.02.24. 15:23 | Böff | Szólj hozzá!

Címkék: választások szittyanikum lmp

Van pár külföldi ismerősöm, akik amerikás magyarok, de hazai gyökerrekel rendelkeznek. Azok a kevesek, akik érdeklődnek minden iránt, ami magyar és igyekeznek követni mi is zajlik az óhazában, legyen az bármi is.

Rendesen rá tudnak csodálkozni sok mindenre, ebből a hazai választási rendszer sem lóg ki -gondolom ez nem meglepő senkinek. A múltkor jött a kérdés, miszerint ki az az LMP idehaza, összefutottak ezzel a rövidítéssel a neten.

Itt kezdtem gondban lenni, valljuk be nem egy egyszerű kérdés. A fejlécben levő címet tudtam válaszolni rá jobb híjján, mert -egyelőre- nagyon mást nem tudok hozzájuk kötni, vagy más nem nagyon jut az eszembe, ha róluk halluk. Egy Monthy Python-os szkeccs jut mindig az eszembe, általában az a fajta, ahol nincs csattanó. Jelen esetben itt a program lenne a csattanó, de hiába kerestem valami kézzelfogható és ami a fontos, értelmezhető anyagot, sokat nem találtam.

Elbasztam vele elég sok időt, de tényleg. Vannak programok, amelyek nekem inkább tűnnek valami stratégiafélének vagy valami küldetésnek, de hogy ez egy átlagember számára mit jelent, az kimaradt. Néha az volt az érzésem, hogy valaki épp valami féléves leadandó dolgozatát publikálta, kellő szakszóval és terjedelemben figyelembe véve a 2:1 hasznosságát. Pedig szurkolok (szurkolnék) nekik, ha lenne miért. Egyelőre vagok az a politimókusok által proteszt szavazóknak bélyegzett kör, aki keresi a kevésbé rossz opciót, mert valljuk be itt egy szép kis rés alakult ki a mostani kínálatban.

Ezt megérezték, valamennyire dolgoznak az ösztönök, de valamibe belevágni terv vagy elképzelés nélkül az felelőtlenség. Jelenleg ez eddig semmi más, mint a vursliban vett héliumos lufi elengedése a körhinta mellett, ahol a terv csak annyi volt hogy nézzük meg hogyan repül nomen est omen a kis piros. Továbbgondolva dolog nem lett, hogy mi lesz akkor ha a lufi nem jön vissza, innentől lyukas a történet, hiányzik a folytatás.

Pedig igény lenne rá. Igaz már az elejétől is, ehhez azonban egy program kell, nem pedig részprogramok multis néven nevezve high level strategy meg mission statement, hanem annak tovább bontása és legalább egy részének érthetővé formálása, hogy az is megértse, aki csak annyit tud mondani, hogy Jééé de aranyosak.

Minden elmélet annyit ér, amennyi belőle megvalósul.

 

Nem csak a program hiányzik: de vezető is. Értem én, hogy nincs elnök, meg főgóré, csak arcok meg vezető személyek, de kérem szépen ez Magyarország, ki gondolja majd hitelesnek azt a szervezeti megoldást, ahol nincs egy deklarált vezető? Értem én hogy sok a tarisznyás bölcsész a csapatban, ahogy írták is remek programokat írnak söralátétre a kocsmákban, ami remekül működhet egy egyetemi hét választásán, de itt egy kicsit több kellene. Kezdésnek mondjuk, hogy vegyék magukat komolyan, mert akkor miért tegye más? Érdemes lenne fellapozni tankönyveket, vagy a gugliban keresni hogy mi is az emberek alapvető szükséglete. Ha ez megvan, akkor nézzük meg mit is lehetne tenni ezekben a témákban érthető módon. Hab lenne a tortán ha mellőzve lenne minden demagóg rész belőle, nem is kell cél (célszerű lehetne), elég ha ezsköz van megemlítve, hogyan.

A Jobbik se csinál sokkal többet, csak megfogalmaz érthetően dolgokat: főleg olyanokat, amelyek foglakoztatják az embereket. Ezeket meg lehet érteni, ezekről el lehet dönteni hogy elhiszik vagy nem az emberek. Ha valaki azt gondolja, milyen fasza lesz a kakastollas csendőrség újra csatasorba állítása, akkor nekikadja a cetlijüket. Egyszerű történet ez: arcbőr vastagságtól függően lehet emelni a konkrét ígéreteket, amelyet fel lehet fogni és lehet vele azonosulni -vagy el lehet utasítani hogy ez baromság.

De program (legalább érthető szinten) nélkül sosem fogom megérteni miért is vannak elvárások bárhol is. Ha már zöldül valaki akkor miért nem szajkóz bármit is csak mondjuk Budapeseten arról, hogy hogyan lesz kisebb a porkoncentrátum, hogyan lesz több zöldterület, stb? Ha korrupcióról bezsél valaki, akkor hol vannak a tervezett eszközök annak visszaszorítására? Ha valaki azt mondja, hogy egy Kulcsár kaliberű ügyben minimum 20 év a kiosztandó büntetés =ergo törvény szigorítása, azt lehet érteni meg azt is hogy egy Globex perben Gyöngyike és barátai ne ússzák meg 1-2 év házi őrizettel a történetet.

A sor végtelen, de eddig maradt az hogy vannak pusztába kiáltott szavak szép bölcsésztarisznyába csomagolva meg azok az idétlen 3-4 fős demonstrációk a Parlament előtt, amelyet mást nem érdekelnek, csak akiknek semmi problémájuk nincsenek a napi megélhetést illetően és azon túl is unalmukban csak azzal foglalkoznak. És ezek nem csak pénz kérdése. Lehet nyafogni, hogy nincs akkora pénz meg armada a háttérben, hogy tele legyen a média velük, de ez még naivitásnak is rossz, ha ez most esik le, illetve ha valaki most döbben rá annak a következményeire.

Innentől pedig nem kellene hisztis picsát játszani ami a jelenlegi helyzetet illeti. Ha lehet más a történet, akkor legyen más: az eddig hiányzó gerinceket meg kellene tartani és azt a zászlóra tűzni: nem belesüllyedni a szarba a többi közé és vonatozni együtt a sárdobálásban másokkal, mert abban a műfajban nem osztottak lapot nekik. Ha egy képviselő eddig összesen 25-40 db cetlit tudott összeszedni, akkor nem másokat kellene anyázni (jogosan vagy jogtalanul), hanem értékelni azt, hogy a család+barátok+párttagok összesen ennyire képesek adott kerületben, ergo elindítva egy nagycsaládos emberkét, többre mentek volna. Ha már a két Muppet Show-s öreg (madöf + szadesz) bevette azt az adag Viagra-át amitől taccsra vágta magát, itt az idő, hogy az Ibolyak által idézett Tiszta Kezek mintájára egy Tiszta Agyak szlogen is befurakodjon ebbe a hazai befüleldt lábszagú politikai közéletbe.

Ehhez azonban program kell és párt (valami hasonló) is. A szlogenek ideje lejárt, az ígéretekkel tele van mindenki prosztatája, annál már csak a demagóg faktor tud több lenni. Mitől lesz egy politikus is (hétköznapi) ember? Minél kevesebb anyázás, minél kevesebb hivatkozás a jelenlegi helyzetre, annál több gerinc marad. Annál több esély arra is, hogy ne egy újabb futottak még kategória jöjjön létre és az 'L" jelentése ne változzon a 'lehet'-ről 'lehetetlen'-re.

A bejegyzés trackback címe:

https://boffevangeliuma.blog.hu/api/trackback/id/tr491786876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása